perjantai 1. joulukuuta 2017

Olisiko teilläkin tänään pipariperjantai?



Pahoittelut useamman reseptipostauksen sumasta. Joku nyt on vaan innostunut jauhopeukaloimaan välttyäkseen tylsiltä koulutehtäviltä. Sitäpaisti tehtävän deadline meni kuukausi sitten, joten mikä kiire tässä enää on?

Meillä on joka vuosi ollut lasten kanssa perinne pitää piparitalkoot itsenäisyyspäivänä, mutta tänä vuonna minä olen töissä tuon päivän. Päätettiin siis leipoa vähän etukäteen ja testata samalla uutta "kaiketonta" reseptiä. Tästä ohjeesta tulee noin kaksi pellillistä pipareita.

 
Vaaleat piparkakut:
(gluteeniton, vegaaninen) 

75 g sinistä Keiju -margariinia
1 dl hienoa sokeria
0,5 dl vaaleaa siirappia
0,5 dl kaurakermaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
1 dl kaurajauhoa
1 dl tattarijauhoa
2 dl Semper fin mix -jauhoa
1 tl psylliumia


Kuorrute: 
1 dl tomusokeria
2tl vettä
(ripaus elintarvikeväriä jos haluat jotain muuta kuin valkoista kuorrutetta)


: Sulata margariini kattilassa, lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, siirappi, kardemumma ja kaneli. Sekoita tasaiseksi massaksi ja anna jäähtyä hetki. Lisää kaurakerma, jauhot, leivinjauhe sekä psyllium. Sekoita huolella ja laita taikina ruokakelmuun jääkaappiin yön yli tai ainakin muutamaksi tunniksi. Itse tein taikinan aamulla ja leivottiin nämä lasten kanssa iltasella. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ja tee piparimuoteilla haluamiasi kuvioita. Paista leivinpaperin päällä pellillä 175 asteessa noin 8 minuuttia. Koristele sulatetulla suklaalla tai tomusokeri-vesi -kuorrutteella.


Taikina tuoksui lämpimänä vähän kaneliselle kaurapuurolle, ja paiston jälkeen tuoksu kodissa oli herkullinen! Pipareista tuli tällä ohjeella oikein rapsakoita ja hyviä! Siis jopa minä maistoin pari piparia, vaikka en piparkakuista yleisesti ottaen tykkää...


 Jos haluat ripustaa piparkakkuja, tee pillillä piparin yläosaan reikä nauhalle ennen paistamista! 




 


Minun mielestäni nämä lasten koristelemat ja leipomat on aivan parhaita. Milloin puuttuu porolta sarvet ja milloin kuviot on muuten vain vähän hassuja! Eikä haittaa mitään! 
Huomatkaa oikean yläkulman iloinen tonttu-ukko :D

Vähän haastetta lasten tehtävään toi kuorrutteen pusertaminen minigrippipussin kulmasta. Eli vink vink joulupukille; meillä kaivattaisiin lasten leivontasettiä, joka sisältäisi pienen kaulimen, uusia muotteja ja pursotushärvelin ;) 

 
 


Tämä oli jo neljäs paisteltu ja maisteltu piparitaikina tänä vuonna! 
Joko teillä on leivottu piparkakkuja?




Makeaa ja maistuvaa perjantaita ja talvista joulukuun ensimmäistä päivää kaikille!


6 kommenttia:

  1. Täällä ei ole leivottu pipareita, enkä leivo. Luulin saavani ostaa piparit myyjäisistä, mutta niitä ei pidetä ollenkaan, harmi.
    Taidan tilata jotakin muuta hyväskää paikallisesta palvelutalosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi ettet saa piparkakkuja tänä vuonna myyjäisistä. Onneksi kaupat myyvät oikein hyviä pipareita jos ruokarajoitteita ei ole! :)

      Hyvää viikonloppua Tuija! ♥

      Poista
  2. Ihania pipruja :) Meillä on jo kertaalleen paistettu mutta valmistaikinasta. Tarkoitus ois tehdä itse vaalea piparitaikina, kun nyt on uusia muottejakin hankittu. Leppoisaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli kyllä jopa mun mielestä hyviä. Tällä ohjeella tulee varmaan tehtyä jouluksikin piparit! :) Uudet muotit onkin loistava syy leipoa! ♥

      Kiitos Maiccu ja oikein kivaa viikonloppua sinne myös! ♥

      Poista
  3. Uudet reseptit on aina tervetulleita. Meillä juuri saatiin piparitaikina jääkaappiin odottamaan huomista leivontasessiota. Laitoin lapset tekemään taikinaa, mitäpä se minä täällä joka asian eteen hikoilisin kun hekin osaavat sen homman, siis leipomisen ei hikoilun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparitaikina onkin kivan helppo tehdä itse! Meidän 6-veelle en antaisi kuumaa siirappikattilaa, mutta kyllä toi 10-vee varmaan osaisi valmistaa sitä sivusta neuvottuna. Täytyy kokeilla ;)

      Ihanaa viikonloppua ja herkullisia piparihetkiä huomiselle! ♥

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)