maanantai 5. helmikuuta 2018

Kauhu 6kk


Vastahan se meille tuli ja nyt se jo vaihtaa hampaita ja pitää meteliä pihassa tunkeilijoiden varalta kuin isompikin vahtikoira. Tai aika isohan se alkaa kyllä olla kooltaankin, korkeutta ja massaa tulee yhtä kyytiä. Tässä kuussa se täyttää jo puoli vuotta! Miten aika rientääkään!

Kauhu

Niin kummallinen ja niin rakas pieni otus. 

Se on maailman kiltein ja hyväntahtoisin koira. Herkkäkin se on, paljon herkempi kuin isoveljensä. Jos isoveikka on arvonsa tunteva vartiokoira, on tämä se seurassa viihtyvä ja miellyttämishaluinen versio siitä. Se suorastaan loukkaantuu, jos se ei pääse mukaan sinne minne muutkin. Kuten pihalle, vaikkei se siellä viihdykään. Mutta auta armias jos muut on pihalla ja hän yksin sisällä. Se seisoo mangustinomaisesti keittiön ikkunassa, otsa huolestuneesti kurtussa ja parkuu. 

Ruokaa se söisi määrättömästi. Se myös mielellään varastaa sitä jos sellaista on näkyville jätetty. Polttoroskis on lemppari -asia, mikä pitää kääntää heti kun silmä välttää. Ei taida olla mitään, mitä se ei söisi jos tarjotaan. Ja vaikkei tarjottaisikaan. Onnekseen se ei vaikuta olevan millekään ruoka-aineelle herkkä. (Toisin kuin allerginen isoveljensä, jolla on taas korvassa hiivaa, kun se on saanut ylimääräisiä herkkuja pennun varjolla. Epäilen, että nauta ei sovi sille vehnän lisäksi...)

Myös ruuan perään Kauhu parkuu. Nurkuaa vieressä kun sille paloitellaan ruokaa kuppiin. Ei malttaisi odottaa sitä muutamaakymmentä sekuntia. Jos haluatte nähdä miltä onnellisuus näyttää, niin tulkaa katsomaan meille ruokakupillaan aterioivaa Kauhua. Sen onnellisemman näköistä MITÄÄN ei ole olemassa. 

Eikä mitään niin pahanhajuista. Se laskee ilmoille nukkuessaan aivan jäätävän hajuisia katkuja. Ihan sama mitä sille syöttää, ja mihin aikaan, niin se haisee. Asia ei tunnu häiritsevän ketään muuta kuin sitä henkilöä kenen jaloissa se kulloinkin nukkuu. Kauhu leikkii paljon. Vastakolattu lumipenkka on ihana! Tennispallo on ihana! Isoveli on ihana! Juokseminen ja painiminen on ihanaa! Koirapuistossa käyminen on ihanaa! Lenkillä käyminen on ihanaa! Mutta kotipihassa oleilu useimmiten ei. Viiden minuutin pihalla olon  jälkeen se parkkeeraa itsensä keittiön ikkunan alle ja marisee sisään. Ilmeisesti erityisen kylmä ja märkä sää eivät ole hänen mieleensä. Sitäpaitsi ruokakuppi on sisällä ja siihen on joku saattanut tiputtaa jotain sillävälin, kun se ei ole ollut jatkuvan tarkkailun alaisena. Ainakin se on tarkistettava aivan ensimmäisenä kun tulee ulkoa sisälle. 
Yöt se nukkuu kiltisti sohvalla ja tekee aamupissit heti pihalle päästyään. Muutoin se saattaa lirautella epähuomiossa edelleen lattialle. Jos siis et ehdi kieltää ja passittaa sitä ulos sillä sekunnilla kun se alkaa kyykistymään. Aina se ei onnistu. Mutta kyllä se vielä joskus on täysin sisäsiisti. Ainakin minä haluan uskotella itselleni niin. Tämä koirahan ei ole tuhonnut juurikaan mitään, jos ei polttoroskia ja -puita lasketa. Tai sitä pientä pätkää jyrsittyä betoniseinää. Tämä tuhoaa talon pissimällä. Meillä on kahden kaapin jalat jo kokeneet kauhun ja laminaattilattiat nostelevat saumojaan. Saan siis ainakin uuden lattian, jahka tuo sisälle lirauttelu loppuu. Eli varmasti kolmen vuoden kuluessa?
Häntä sillä heiluu aina. Siis ihan aina. Se heiluttaa häntää puolinukuksissaankin kun sen ohi kävelee. Se on myös kasvattanut häntään hienoja pitkiä karvoja ja viuhtoo sillä menemään. 
Pölynimuriin hän suhtautuu asiaan kuuluvalla vakavuudella. Sen ilmestyttyä näköpiiriin, hän hyvin vähäeleisesti poistuu paikalta ja aina imurin lähestyessä tuota olinpaikkaa, tuijottaa sitä hieman huolestuneena. Tuo taitaa olla ainoa hetki kun sen häntä ei heilu. 
 Meidän ensimmäinen mörkö on laumanvartija sanan jokaisessa merkityksessä; lahjomaton, uskollinen, itsevarma, varauksellinen ja äärimmäisen viisas. Tästä toisesta en juurikaan vielä löydä laumikselle tyypillisiä piirteitä. Mutta ehkä ne on tuolla jossain kaiken nälkäisyyden ja innokuuden alla piilossa? Oli miten oli, on Kauhu niin meidän perheeseen sopiva ja valloittava yksilö, että itku meinaa päästä pelkästä sen ajattelemisesta. 

Se on niin hieno. Ja siitä tulee niin niin hieno 
Meidän Kauhu, Kaustinen, Kauspe, Kaahusti, Haahusti, Haukku. Koko perheelle niin rakas. 
16 kommenttia:

 1. Ihana, niin rakastava koiramainen kirjoitus ja ihana nimi ♥ Onnea puolivuotiaalle!
  Hän on oikein suloinen ja suuri, hih. Entisenä ison koiran omistajana tiedän
  kuinka paljon koiramaisempaa meno on ison koiran kanssa. Vaikka rakastan näitä pieniä otuksia, ihastelen aina isompia...ja kyllä se pissiminenkin loppuu.

  Meillä on ennen joulua tehty vikat pissat sisälle ja ens viikolla tulee vuosi täyteen. Että loppui se onneksi lopulta vaikka ehdin jo tuskastua.

  Rapsuja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nämä karvalapset niin rakkaita kyllä ❤ Vaikka ne koettelee hermoja säännöllisesti, niin ei niitä silti poiskaan vaihtaisi :)Eilen meinasi taas hetkellisesti huumori loppua, kun olin vasta saanut siivottua ja poistuin puoleksi tunniksi kotoa niin jo nämä olivat siinä ajassa ehtineet pölliä polttopuukorista valtavan halon ja pistää sen palasiksi pitkin sohvia ja lattioita.

   Kiitos vertaistuesta! Ehkä toi meidän Kauhukin joku päivä vielä oppii täysin sisäsiistiksi, onhan se tosiaan vasta vähän yli 5kk, kun ihan helmikuun lopulla vasta tulee se 6kk täyteen. Taidan olla vähän malttamaton ;)

   Poista
 2. Onpa vain ihana perheenjäsen ja ihan varmasti se joskus vielä on sisäsiisti. Meidän koiravainaa olisi syönyt vaikka Prisman verran ruokaa Ja ollut silti nälkäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se niin rakas ja hassu ❤ Ja nälkäinen. Voisin kuvitella tämänkin tyhjentämässä Prisman liha- ja einestiskiä :D Nappulat saa kyllä olla kupissa, niitä syödään vasta jos ei muuta tipu ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Joo se katsoo aina joko hyvin huolestuneena tai sitten "korvat selässä" sellaisella "-Katso kuinka pieni ja nälkäinen minä olen" -katseella :D

   Poista
 4. I-HA-NA!!! ♥♥
  Voi Kauhu. Mikä suloinen koiranpoika ja hurmaava nimi.
  Voi mun sympatiat on niin hänen puolellaan tuossa nälkä-asiassa. Meilläkin maristaan lattialla kun kuppiin tiputtaminen kestää....

  Anna hälle kunnon kurmuutukset korvien taakse ja niskaan omasta puolestani!! =D
  Tulin oikein hyvälle tuulelle noista kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos Vivi, Kauhu on kyllä nimensä veroinen, ja tyttö ;) Tiedossa on siis mielenkiintoinen kevät/kesä näiden kanssa, kun ajateltiin leikkauttaa se vasta ensimmäisten juoksujen jälkeen :D

   Kauhu pitää huolen rapsutuksista, se punkee syliin jos ei saa riittävästi huomiota osakseen ❤ Se on sellainen luttana.

   Poista
  2. Juu älä muuta sano! :D Voi olla että me muutetaan koirapojan kanssa mökille jos sattuu sopivaan aikaan noi juoksut ;)

   Poista
 5. Rakkaalla lapsella on monta nimeä! :D ♥

  Ajattelepas, kun minusta tuntuu että meidän Mauri oli ihan vasta pieni pentu.. poitsu täyttää parin kk päästä 6-vee! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta! ❤ Melkein itseäkin naurattaa nämä kaikki kutsumanimet :D Isoveli on Kumu, eli Kumppa, Kumppanstaina, Humppa, Humpste, Hunspa... Ja yhdessä nämä ovat Kumu ja Kauhu eli Humppa ja Haukku :D Ahhahha!

   Ihana Mauri! ❤ Eläinlasten kanssa aika menee jotenkin vielä nopeammin kuin ihmislasten! :O

   Poista
 6. On hän söpö!❤️
  Onnittelut puolivuotiaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! ❤ Pieni pitkänenä kiittää :)

   Poista
 7. Ihana Kauhu :) Varmasti mieleenpainuvia hetkiä tiedossa tulevaisuudessa :) Ihailin tuota teidän puusohvaa ja noita kirkkaita ruokapöydän tuoleja tosi kivat molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhu on kyllä mainio pieni koira! Siitä ei taidakaan tulla mikään kovin suuri, sillä tuntuu ettei se ole kuluneen kuukauden aikana enää kasvanut lainkaan! Hieno hälytysjärjestelmä nämä ovat kaksistaan kyllä eikä vieraiden tulo tontille jää huomaamatta keneltäkään kun tämä kaksikko avaa sanaisen arkkunsa :D

   Kiitos kehuista! <3 Mulla on ihana mies, joka antaa mun toteuttaa naisellisia päähänpistoja sisustuksessa :P

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)