keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Polttopuita ja kuvausassistentteja

Paukkupakkasia pitelee! Ja niin aurinkoisia talvipäiviä, että aurinkolaseille on käyttöä! Niin hyvää tekee tämä valo ja pidentyneet päivät pienen ja vähän isommankin ihmisen sielulle.  
Koiranjolpista puhumattakaan, öhöm. No siitä karkurista sitten toisella kertaa...


Tulin kertomaan teille meidän uudesta "sisustuselementistä".

Ainakin se on aika hallitseva kokonsa ja sijaintinsa puolesta.
Puhumattakaan sen tarpeellisuudesta. 


Minusta se on silti aika kiva, vaikka käytännöllisyys edellä tässä mennäänkin.  


Meidän talo tosiaan lämpiää pääsääntöisesti pelkällä puulla ja se tarkoittaa sitä, että puuta myös kuluu paljon. Ainakin näinä pidempinä pakkasjaksoina.  


Näin Pinterestissä kuvan tällaisesta polttopuutelineestä ja kun tuo olohuoneen takanvierusnurkka oli tyhjillään joulukuusen lähdettyä, niin siitähän se ajatus sitten lähti. 

 Minusta tämä sopii oikein hyvin tällaiseen vanhaan taloon jossa on näkyviä tulisijoja. Aika rouhea ulkomuodoltaan eikä sen enempää millimetrin tarkkuudella maalattu. Maalaistunnelmaa kerrakseen! Ja pari hämähäkkiä.


 


Minä näytin kuvan, paikan mihin haluan telineen ja annoin "noin suunnilleen" -mitat. 
Mies toteutti ja tytär maalasi. 

Siinä polttopuut nyt sievästi seinän vieressä lämpenee ja kuivuu. 
Tuosta on kätevä ottaa kalikka ja viskata uuniin tai takkaan.  

Jokunen kalikka on kyllä löytänyt tiensä myös koiranpennun kitaan. Siitä sievästä pinosta on niin kätevä ottaa "hammastikkuja". Kun eihän meillä tietenkään muuta ruokaa lapselle anneta.


 


 Ja meillähän ei tehdä mitään yksin. Enää koskaan.  
Aina on joku taustajoukoissa, assistenttina tai muuten vaan mukana hengailemassa ja aiheuttamassa yleistä sekasortoa.


 Ketään en syyttävällä sormella osoita, mutta...


 


18 kommenttia:

 1. Hieno systeemi! Mä oon monet vuodet haaveillut itselle tuollasesta vastaavasta, mutta meillä ei oikein ole sille paikkaa... Parinkymmenen vuoden aikana käytäntö on myös osoittanut, että ei meille kuitenkaan niitä puita sisälle etukäteen juurikaan kanneta... (olen siis joskus koittanut saada aikaan sen käytännön, laihoin tuloksin - puut tulis sillä tavalla sisälle ainoastaan, jos MINÄ ne kantaisin...) Joten: meillä mennään vähemmän tyylikkäillä Karjaportin laatikoilla, aina vaan... loota kerrallaan, uunillinen kerrallaan... ja meilläkin siis ainoastaan puulämmitys talossa, kahden uunin voimin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, mustakin tästä tuli oikein kiva! :) Meillä mies kantaa puut sisälle ja kyllä toi tyttökin rahapulassaan aina silloin tällöin innostuu ;) Minä en!! :D Riittää, että siivoan puista irtoavat roskat jotka sukanpohjissa vaeltaa ympäri taloa...tai koirien hampaissa.

   Puulämmitys on kyllä ihana, vaikka työläs lämmitysmuoto onkin! Se lämpö on vaan niin erilaista kuin sähköpattereiden antama.

   Poista
 2. Toi on niin totta ja jos ei muuta niin ainakin kameran edessä. Samaa meilläkin pentuna lähti polttopuita hampaiden välissä, kunnes oppi ettei näin tehdä sisällä. Mutta pihallapa haetaan ihan ite puuvajasta ja pilkotaan se sitten keskelle pihaa :)
  Kyllä nyt on saanut puita poltella ja saunaa lämmitellä melkein joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä nämä koirat keksii ja ehtii!! Meilläkin pentu hakee puita pihalla myös suoraan pinosta :D Söipä se yhden lasten liukurinkin joutessaan!!
   Mutta pitää olla tyytyväinen, ettei noi otukset iske hampaitaan huonekaluihin. Raahatkoon polttopuita, kunhan jättävät puusohvat rauhaan :D

   Poista
 3. Haha, hammastikkuja :D Tuon kokoisille kavereille kyllä! On kyllä kätevä ja ihan menee sisustuselementtinä, näppärä perhe teillä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pieneltä näyttää koivuklapi tuon isomman hampaissa. Eikä kauaa kestä ennenkuin se on pirstottu pitkin sohvaa...! En edes uskalla ajatella miltä täällä näyttäisi jos se kohdistaisi saman tarmon johonkin muuhun kuin polttopuukalikkaan!! :O

   Poista
 4. =D

  Tuollainen puu-"kirjahylly" on ihan paras. Kätevintä koskaan, että puut on todella kuivia siinä vaiheessa kun niitä polttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli aika kiva! Ja näillä pakkasilla tuolle on todellakin ollut tarvetta! Saa nähdä millä mä sen kesällä sitten täytän :D

   Poista
 5. Tuo puuhyllykkö on niin romanttinen kaikessa rouheudessaan ♥ Ja nuo teidän koirat ♥ Olis mukava tulla teille kyläilemään joku kerta jos passaa, jos ei saada treffejä muuten aikaiseksi blogiporukalla :) Ihanaa viikonloppua sinne ja hyvää hiihtoloma viikkoa!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouhea se kyllä on, ja osin maalaamaton kun ihan kaikki meidän perheessä ei ole niin pilkuntarkkoja kuin minä ;) Mutta kelpaa! (tai sitten maalaan sen itse loppuun kesällä kun se on tyhjillään...)

   Ja ilman muuta koitetaan törmätä ja järkätä tänne meillekin treffit. Nyt juuri en suosittele kovin allergisten meille saapuvan, kun koirilla on karvanlähtö, mutta ehkä tuossa kesän korvalla sitten! :)

   Kiitos ja oikein ihanaa talvilomaa sinne myös! ❤

   Poista
 6. Mahtava puuteline, ja on tosi tarpeellinen näillä pakkasilla.
  Meilläkin pidetty hellassa joka päivä pari kertaa valkiaa.
  Kirjoitin siitä juuri blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarpeellinen se on kyllä! Ihmeen pitkään on jaksanut pitää pakkasputkea nyt! Mutta en valita. Minusta on ihanaa kun on kuivaa ja aurinkoista ❤ ja todentotta on ihanaa fiilistellä joka ilta takkatulta ja puuhellan rätinää!

   Kivaa alkanutta viikkoa sinulle Tuija! :)

   Poista
 7. Just. Meilläkin asustaa hammastikkutehtailija, enkä aina jaksa hokea itselleni, että hyvä juttu kun lakasen pilkkeitä matolta. Puita menee jokapäivä ja uusi kurma rantautuu perjantain. Tietää taas mitä viikonloppuna tekee, kun pistää kuution pinoiksi :) Täälä alkaa hieman tämä maalasromantiikka ja puu-uunit tökkiä, vaikka lämpö on niin <3

  Ja nuo photo bomberit vain on parhaat ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Photo bomberit on aina paikalla kun ei tarvitsisi :D

   Tää puuhomma on kyllä sellainen ympärivuotinen show vanhassa talossa. Meillä poltellaan kesälläkin jonkin verran puuta niin pysyy tönö kuivana ja ilma kiertää. Tää talvi on kyllä ollut melko tiukka ja puuta on mennyt ihan kiitettävästi. Vähemmälläkin pärjäis jos vaan napauttais patterit kuumiksi :P

   Poista
 8. Tuollainen olisi niin kätevä meilläkin. Nyt vain kannetaan joka päivä seuraavan päivät puut liiteristä takan eteen odottelemaan, kun ei ole mitään paikkaa missä niitä säilöisi enemmän. Ongelmana tosin on tila, etenkin nyt kun meillä on remonttia kesken ja makuuhuoneesta on raahattu kaikki ympäri taloa - sänkyä myöten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu kuulostaa mielenkiintoiselta! Meilläkin tarttis potkasta yläkerran remppa käyntiin...ja aidata piha ja rakentaa komposti ja ja ja. Taas tietää, että kevät on tulossa kun pää on täynnä suunnitelmia :D
   Tsemppiä remonttiin ja väliaikaiseen kaaokseen! Lopputulos palkitsee! :)

   Poista
 9. Tosi kiva tuo puuteline ja sopii teidän kotiin ihan täydellisesti. Onni on kätevä ja kiltti mies ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse :) Me ollaan kyllä tykätty tästä...kuten koiratkin :D Olet oikeassa, onni on kätevä ja ihana mies joka lähtee mun hömpötyksiin mukaan ❤

   Ihanaa alkavaa viikkoa sulle! :)

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)