maanantai 5. maaliskuuta 2018

Ruppasia banaaneja ja kadonnut kakkuvuoka

Mitä tehdä kun pöydällä seisoo kasa mustia banaaneja ja loman jälkeinen arkeenpaluu ahdistaa?
No leivotaan tietenkin!


 


Meidän hedelmävati sijaitsee vähän huonossa paikassa puuhellan viereisen kaapin päällä. Näin lämmityskaudella hedelmät tuppaavat kypsymään aika nopeasti siinä sijoillaan. Banaanit on parissa päivässä jo tummakylkisiä eikä niitä sen jälkeen kukaan kelpuuta syötäväksi.


 


Päätin siis leipoa pitkästä aikaa kakun! Itseäni ja aamuteetä ajatellen ajattelin leipoa gluteenittomista jauhoista, vaan kun totesin, ettei meillä ole yhden ainoatakaan kananmunaa, päädyin leipomaan kakusta myös vegaanisen. Minun aamuherkkukakusta tuli koko perheen kakku.


 


Loppuneiden kananmunien lisäksi ilmaantui toinenkin takaisku. Nimittäin kakkuvuoka, tai lähinnä sen katoaminen! Mihin ihmeeseen on yksi pyöreä iso kakkuvuoka joutunut? Ei auttanut kuin kipata taikina kahteen pienempään vuokaan. Vaan oikein söpöjähän ne on, ehkä teen jatkossakin kakut useampaan pienempään vuokaan!


 


Kakusta tulee banaanin ansiosta ihanan mehevää! 

BANAANIKAKKU
(gluteeniton, vegaaninen)

2dl Semper fin mix tai muita gluteenittomia hienoja jauhoja
1dl kaurajauhoja
1tl psylliumia
3 rupsahtanutta mustaa banaania
2tl kardemummaa
2dl hienoa sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
150g maidotonta margariinia
(vuokiin margariinia ja gluteenittomia korppujauhoja)
(päälle tomusokeria)

: Laita uuni kuumenemaan 175 -asteeseen. Sulata margariini mikrossa tai kattilassa ja lisää sokerit. Mittaa jauhot ja lisää niiden joukkoon psylliun, leivinjauho ja kardemumma. Sekoita rasva-sokeriseokseen. Muussaa kuoritut banaanit haarukalla mössöksi ja lisää taikinaan. Voitele vuoka margariinilla ja korppujauhota. Kaada taikina vuokaan. Älä täytä liian täyteen, sillä kakku kohoaa reilusti! Paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä painamalla hammastikku kakun syvimpään kohtaan. Jos tikkuun tarttuu  taikinaa, on kakku vielä raakaa. Itse laskin vuoan uunin alimmalle tasolle paiston loppuvaiheessa, kun kakku oli vielä raakaa, mutta pinta alkoi ruskistumaan.


 


Tästä saankin hienon aasinsillan ja esittelen samalla teille lomalla tekemäni kirppislöydöt. Tuo klaffipöytä kutsui minua jo kaukaa sen nähtyäni! Hintalapun kohdalla pyöräytin silmiäni ja laitoin oitis miehelle viestin mahtuisiko pöytä hänen autoonsa, omaani en sitä olisi saanut tungettua mistään ovesta sisälle. Jo seuraavana iltana haettiinkin pöytä kotiin! 

Voi että se on ihana! Siinä on molemmin puolin klaffi -jatkeet ja siitä saa yllättävän suuren pöydän niin halutessaan. Ensimmäinen ajatus oli, että vien pöydän mökille ja pääsen eroon tuvan pyöreästä ruokapöydästä, johon olen kyllästynyt. Mutta jotenkin se kyllä sopii tänne kotiinkin. 
Saa nähdä minne pöytä lopulta sijoittuu.  


 


Tuossa puusohvan päällä olevassa naulakossa roikkuu toinen kirppislöytöni.
 En tiedä mikä minua tuossa peilissä niin viehätti, mutta paikkansa se löysi heti. 




 Peilin kehykset on jotenkin tosi kivat ja antaa paljon ilmettä koko naulakkoon. 




Tässä vielä muutama kuva kakunmaistajaisista. Katoin lapsille poikkeuksellisesti kakkulautaset olohuoneen pikkupöydälle (huomaatteko muuten pöytien yhtäläisyyden? Hih.) eikä meillä edelleenkään syödä mitään salassa karvalapsilta.




 Kylläpä tuo meidän Kauhu näyttääkin isolta jo! 
Viime viikolla meillä juhlittiin tuon saman pöydän ympärillä Kumun 2v. synttäreitä ja Kauhun 6kk juhlia maksalaatikko -kakulla.




Mutta se kakuista ja juhlista tällä erää. Kivaa alkanutta viikkoa!






10 kommenttia:

  1. Banaanikakku on kyllä niin hyvää! Se onkin oikeastaan ainoa herkku, joka uppoaa myös muksulle. Mutta vain banaanileivän nimellä, koska kuka nyt kakkua söis. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo banaanikakku on kyllä kahvipöydän kunkku! Ja etenkin aamuteen kanssa aivan ihana yhdistelmä :P Teijän M on kyllä niin mainio! Pitäis saada teijät taas kylään! :)

      Poista
  2. Mun varmaan pitäisi kokeilla sun ohjeita nyt viimein. Mä en oo ikinä vielä leiponut noilla gluteenittomilla jauhoilla. Kauraa oon jauhona joskus käyttänyt, tosin se on ollu sellasta itse tehtyä; kaurahiutaleita tehosekottimeen. Tuo olis ihan mun kakku, sopis just tähän hetkeen ja toivottoman suppeaan ruokavaliooni.

    Kivoja löytöjä oot tehnyt! Tykkään kovasti tosta rottinkipeilistä, ja kunnolliset puiset huonekalut on ihan parhaita!

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile! Gluteenittomilla jauhoilla tulee oikeastaan melkein parempi kakku kuin vehnäjauhoilla! Hyvää kaurajauhoa saa Lidlistä, se on edullista ja sopii myös suolaisiin leipomuksiin ja smoothien pintaan :)

      Mun heikkous on kyllä nämä vanhat kalusteet. Ei vaan voi jättää ostamatta, vaikka tilaa niille ei olisi enää yhtään :D Oivoi.

      Kiitos ja ihanaa viikkoa sulle myös Heli! :)

      Poista
  3. Banaani on mun herkkua ja meillä käy usein myös niin että vaikka niitä syödäänkin, osa aina tummuu. Teen usein niistä lettuja mutta tosiaan, voisin myös tehdä kakkuja, kiitos ohjeesta ♥ Kyllä oon koiruus kasvanutkin, ylettää varmaan pöydälle kuin pöydälle ;)Ihanat kirppislöydöt ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen testien mukaan allerginen banaanille, mutta syön sitä aina silloin tällöin kuitenkin :P Meillä tyttö on innostunut tehtailemaan noita banaanilettuja enkä ihmettele, ne on kyllä hyviä! :)

      Koiruli on kasvanut paljon, vaikka kyllä se edelleen näyttää tuon isomman varjossa pikkuiselta! :D

      Poista
  4. Hyvä ohje pitää laittaa muistiin <3 Ja kaunis pöytä, just sua <3

    Mukavaa arkea ja ihanaa kevään odotusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banaanikakku on kyllä aika takuuvarma menestys! :) Ja eikös vain pöytä olekin ihan mun juttu! Sinne kirppikselle jäi vielä kummittelemaan vanha lasten puinen pulpetti, joka olis myös ihana, mutta sille ei valitettavasti löydy meiltä käyttöä eikä paikkaa :P

      Niin ja kiitti! ❤ Ihanaa kevättä sullekin Satu!

      Poista
  5. Tuo kakku kuulostaa ja näyttää hyvältä..nam:) Kivoja löytöjä ja Ihana koti, siellä on niin kaunista ja valoisaa♥ Mukavaa maaliskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli sellainen hyvänmielen kommentti! Kiitos! :) Oikein ihanaa maaliskuuta sulle myös! ❤

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)