tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kasvihuone(ilmiö)

Parin päivän pehmittelyllä, ääneen järkeilemällä ja rajattomia mahdollisuuksia ylistämällä se suostui. Isähenkilö nimittäin. Totesi itsekin, että se voisi toimia.

Perjantaina mökkimatkalta poimittiin se kyytiin ja lauantaina isähenkilö kokosi sen. Se on yhdistetty kanien kesäkoti-äitihenkilön viherpeukaloisyritysten virityspaja. Mutta ennenkaikkea, se on hieno, ihana ja sopii niin hyvin paikalleen.

Tämän viikon projekti on hommata sinne oma Hyllis Ikeasta ja joitain kasvatettavia jutskuja. Kanit viettävät siellä yöt ja sadepäivät, muun ajan ne saavat olla pihahäkissään natustelemassa tuoretta nurmikkoa. Isähenkilö teki kasvihuoneeseen laudoista lattian eli se on aina kuiva, lämmin ja kaniturvallinen (ts. ne eivät pysty kaivamaan itseään ulos sieltä)

Kattoluukut on tällätavalla auki hellepäivänä, että ilma vaihtuu eikä tule liian kuuma.


Tuvan ikkunasta oli hauska seurailla kanien puuhasteluja. Nekin tuntuivat tykkäävän rauhallisesta majapaikastaan. Illalla varmistelin vielä, että siellä oli lämmin eikä hyttysiä tai muita pörriäisiä pupuja kiusaamassa.


Nyt sitten pähkäilemään, että mitä kukkia ja kasviksia tuonne kannattaisi laittaa, mikä siellä ylipäätään menestyy? Ehdotuksia otetaan vastaan!

Yst.terv. Viherpeukaloinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)