tiistai 25. kesäkuuta 2013

Unisex-puetut lapset ja yksi rajoittunut isähenkilö

-Siis PINKKIÄ? Se on tyttöjen vaate. Et kyllä laita sitä päälle kun minä olen mukana pihalla. Joo, on ihan kivat...pikkuTYTÖLLÄ.


Suuttujan uusista vaippa-shortseista siis puhutaan. Ne löytyivät eilen Prismasta.Minun mielestä ne on kivat, nimenomaan pojalla. Siniset kanttauksetkin. Eikä mitään röyhelöitä tai muutenkaan malliltaan tytöille suunnatut.

On sillä paljon punaisiakin vaatteita, jopa kukallisia. Ei se silti näytä tytöltä edes kaukaa katsottuna. Sillä on tuttinauha, jossa on isoja pinkkejä sydämiä ja siniset legginssit, joissa on sydämiä. Miksei pojalla voi olla sydämiä?

(Miksi ylipäätään kauppojen lastenvaatetarjonta on niin selkeästi kohdistettu tytöille tai pojille? Jos jostain löydätkin keltaisen tai muun unisex -värisen vaatteen, on siinä heti vähintäänkin puhvihihat)

Se pinkkihousuinen sydäntuttinen suuttuja huutaa pihalla kovaan ääneen -KONE! -BUSSI! -AUTO! -PIIPAA! Ei sillä, etteikö tyttökin voisi niin huutaa, mutta kuitenkin. Tosin ei meidän esikoistyttöä ole koskaan kiinnostaneet työkoneet, porat, autot tai junat. Mutta ei se ole koskaan erityisemmin leikkinyt hoivaleikkejä nukeillaankaan. Ei se silti ole poika. Vaikka sillä on sininen pusero ja ruskeat froteehousut ja se leikkii paljon rajuja riehumisleikkejä.


Suuttuja kävi siskon laatikolla


Iik, kukkia!


Iik, sydämiä!


Näistä pinkeistä lapasista oli haloo viime syksynä. Isähenkilö pyöritteli silmiään. Pihan lapset naureskelivat. Miksi sillä on tyttöjen lapaset?Meillä on tyttö ja poika, ei lapsi ja lapsi. Ihana, erityinen ja suloinen pieni tyttö ja ihana, erityinen ja suloinen pieni poika. Ne leikkii niitä kiinnostavia leikkejä, niitä kiinnostavilla leluilla.

Ja niillä on värirajoitteinen isähenkilö, jonka omasta vaatekaapista kuitenkin löytyy pinkit bokserit ja vaaleanpunainen kauluspaita. Ei siitä silti naista saisi, vaikka pukisi mekkoon. 


5 kommenttia:

 1. Hei Marika ja lapset! :) On pakko kommentoida, vaikka joudun sen tekemään anonyymisti, sillä mitään tiliä en omista. Tämä sattuu olemaan yksi lemppariaiheistani.

  Muo myös arsyttää nää värikoodit etenkin poikien kohdalla, he kun eivät saisi käyttää mitään muuta kuin sinistä, mustaa ja vihreätä (limekin alkaa olla siinä ja siinä). Punainen vain tehosteena esimerkiksi mustalla pohjalla. Kuka lapsi oikeasti viehättyy mustasta??! Pojat eivät saa tykätä kauniista asioista, ei koruista, väreistä tai kukkasista. Aikuisena sitten kuitenkin miehen pitää osata valita itselleen hienot kellot ja korut, kauniit kukat daamille, kaunis daami, hieno auto ja tyylikkäät vaatteet. Mielellään vielä erottua persoonallisuudellaan. Ei mahdu kaaliin.

  Mies on myös meillä paljon tarkempi väreistä kuin minä. Tytöllämme oli 1-vuotiaana puistossa päällään vihreä puku ja häntä sitten puhuteltiin pojaksi sujuvasti. En jaksanut oikaista ja "nolata" seuruetta. Jälkeen päin kerroin kotona tapauksesta ja mies sitten laittoi vihreän puvun suoraan kirppiskasaan :D Ostettiin pinkki tilalle. Samoin poika olisi tahtonut vaaleanpunaiset kumpparit pienempänä. Saatte uskoa, että kumpparit jäivät ostamatta. Kirkkaanpunaiset ilmestyivät myöhemmin eteiseen. Olivat nekin onneksi mieluisat.

  Kiitos kirjoituksesta. Toinen mieltä kutkuttava aihe liittyy lasten leikkeihin (tähän sivulauseessa viittasit myös). Siis siihen, mitä pojat ja tytöt saavat leikkiä. Ja kuinka "nykyään lapset eivät osaa enää leikkiä, vaan heitä pitää ohjata leikkimään oikein"... TÄH? No joo, asioista voidaan olla niin montaa mieltä.

  Hyvää kesää koko teidän perheelle!!!!

  T. Laura ja lapset poika -08 ja tyttö -10

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Laura, kiitos kun kommentoit! Olen ilahtunut etten ole ainoa, joka ihmettelee näitä asioita ääneen.
   Tuo musta väri, josta mainitsit, on minunkin makuuni liian "raju" ja toisaalta ankea ja tylsä väri pienelle lapselle. Osana muun väristä pukeutumista se on vielä ok, mutten mielelläni pukisi edes hautajaisiin lapsia kokonaan mustiin.

   Miksi Puuha Pete paitoja tehdään vain sinisenä tai mustana, miksei pinkkinä tai violettina? Miksi My Little Pony paidoissa on aina helmassa tai hihoissa rypytyksiä? Näin meitä kuluttajia ohjataan tiettyyn kategoriaan...vai eikö muunlaisia sitten osteta, joten niitä ei kannata valmistaa? Joskus mietin olenko itse kuitenkin rajoittunut, kun en toisaalta haluaisi pukea tytölle mustaa hämähäkkimies paitaa poikien mallisena, poikien rekistä? Mutta mielelläni pukisin hänelle pinkin hämähäkkimies paidan :D Vaikeita asioita, missä menee kenenkin kynnys? (ja itseasiassa sillä on tummansini-punainen spiderman pyjamapaita kaapissaan ;))

   Ja miten ihmeessä lapsi voi luontaisesti leikkiä väärin? Kenen mielestä väärin? Ihan käsittämätön väite! Tietysti jos leikki on niin rajua, että siihen pitää puuttua vahinkojen välttämiseksi, mutta muuten? Ei ymmärrä.

   Poista
 2. tavallaan houkutteleva ajatus nähdä isähenkilö pinkissä kukkamekossa ;)

  VastaaPoista
 3. Mä meinasin oikeesti vetää kaffeet väärään kurkkuun tuosta teksin lopusta, koska samalla aloin kuvittelemaan näkyä :D.
  Mäkin haluisin nähdä teidän isähenkilön pinkissä kukkamekossa ;)...
  Miksi sitten pojalla ei sais olla pitkät hiukset? Ei meidän lapsi kyllä tytöltä näytä, vaikka olis punainen t-paita ja hevahtanut tukka :D.
  -Niina-

  VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)