keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Uudet verhot ja olohuone (kuvapläjäys!)

Tilasin kokeeksi Ellokselta verhot, koska ne olivat todella edulliset. Meillä ruokailutilan ja olohuoneen ikkunat sijaitsevat aivan vierekkäin ja niihin piti löytää samanlaiset tai ainakin samantyyliset verhot. Toisinsanoen vähintään neljä verhoa yhteensä. Eli ei kalliit. Ja sellaiset, joihin ei heti kyllästy. Ainakaan ennen joulua.

Nämä läpikuultavat Crushed sivuverhot olivat Elloksella alle kaksikymppiä pari, joten uskaltauduin tilaamaan ne. Yleensä arkailen nettikauppoja, koska olen todella huono palauttamaan takaisin mitään hutiostoksia. Tilasin samaan syssyyn samanmerkkisen verhokapan keittiön ikkunaan harmaana ja valkoisena, nekin olivat alle kympin kappale!



Meillä on matala huonekorkeus, joten tilasin ne lyhyemmät sivuverhot, ja katsokaa kuinka nappiin meni!

Näissä on sellainen vähän hohtava ja rypytetty, miten sen sanoisi; elävä pinta, mistä tykkään kyllä kovasti. Kuvissa ne on juuri kiskaistu paketista ikkunoihin, joten näissä näkyy vielä taitosryppyjäkin, hehh.

Ja tietysti tämä valoa läpäisevä ja kevyt materiaali on minulle tärkeä. Inhoan paksuja ja tummia verhoja (niinkuin hotelleissa usein on, yök.) koska ne tekevät heti sellaisen tunkkaisen ja pimentävän vaikutelman. Okei, ne toimii suurissa tiloissa ja isoissa ikkunoissa ihan hyvin, mutta tällaisessa pienessä kodissa ne ahdistaa ja veisi valoa liikaa.


Laitoin nyt ensin sen harmaan kapan keittiön ikkunaan. Ihan kivalta näyttää! Sopii hyvin lattian harmaaseen sävyyn ja noihin pallovalaisimiin. 


Nämäkin läpäisevät kauniisti valoa, vaikka ovatkin tummat. 




En olekaan laittanut teille olohuoneesta turhan paljon kuvia, ja kuitenkin se on huone, jossa vietämme eniten hereillä ollessamme aikaa. 

Tältä se näyttää näin arkiasussaan. 
 



Ai niin, tähtikuvioiset tyynynpäälliset ja ihanan pehmoinen kaksipuoleinen torkkupeitto ovat myös Ellokselta, kaikki yhteensä 4.90€! Se oli joku tarjouskampanja "osta nyt niin saat tämän setin halvalla". Nämä on kyllä kivat.
 
(Ja ei, tämä ei ole mikään yhteistyöpostaus. Satuin nyt vaan tilaamaan pitkästä aikaa kotiin jotain uutta.)





 

Kertokaas mikä fiilis meidän kodista tulee? Rehellinen mielipide, kiitos. Osaisitteko te asua näin? Miksi, miksi ei? 
Ihmisten kodit on mielestäni hirmu mielenkiintoisia ja kertoo asukkaistaan paljon <3 Olenkohan minä näin tylsä ja ennalta-arvattava kuin mitä koti antaa ymmärtää?

Huomaatteko muuten saman jutun näissä kuvissa mikä minulle pisti silmään? 
(paitsi huono kuvanlaatu...joo pitäisi käyttää kameraa)

 

14 kommenttia:

  1. Onpas kaunista! Tykkään tosta lattiasta,se on upea! Mä en itse käytä noin paljon valkoista sisustuksessa, tykkään vahvoista kontrastiväreistä kuten pinkistä ja voimakkaasta lilasta. Ainoa mikä hämmästyttää,että miten teillä on nois siistiä! Kadehdittavaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista :) Aika moni ystävä jo edellisessä kodissamme käydessään taivasteli valkoisen määrää...lapsiperheessä :D Mutta kun materiaalit on huolella valittuja (helppohoitoisia), niin ei se ole oikeasti mikään ongelma. Minä yritin laittaa kotiin värejä ja kuoseja retrovillityksen kourissa, mutta ahdistuin, joten palasin tähän tosi pelkistettyyn sävymaailmaan joka tuntuu omalta.

    Eikä meillä suinkaan aina ole siistiä! Kunpa olisikin! Kyllä nämä ihmislapset pitävät siitä huolta...puhumattakaan kahdesta pitkäkorvasta, jolla toisella on jatkuva karvanlähtö :D

    VastaaPoista
  3. Teillä on kaunis koti. Lattian on tosiaankin hieno. Tuo harmaa kappa käy tosi hyvin lattiaan. Itsekin pidän vaaleista väreistä ja sävyistä. Tuo Elloksen tähti-setti on aivan ihana. Itse laittaisin olohuoneeseen vielä maton ja sohvien eteen sohvapöydän ja siihen jotain ihanaa sisustuskamaa; kynttilöitä jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja kauniista sanoista :) Sinäpä sen sanoit, matot! Ne, tai siis niiden puuttuminen, osui omiin silmiini kuvia katsoessa. Se ei häiritse näin "livenä" mutta kuvista kun katsoo, niin kyllä matot antaisivat pehmeyttä ja lämpöä sisustukseen.
      Sohvapöytää olen ajatellut tuohon sohvan päätyyn nojatuolin ja sohvan kulmaan. Silloin se ei olisi keskellä kolhittavana (lapset!) ja siihen saisi mukavasti kynttilöitä ja teemukin.

      Poista
  4. Olen edelleen sitä mieltä, etä on kaunis koti ja ihan teidän olonen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kävi sama homma kuin sinulla että valkoinen sohva näytti kulahtaneelta ja likaiselta kun ostettiin nuo ektorpin tuolit valkoisena.. Niinpä päätin vaihtaa valkoiset päälliset beigeen! Voisit ainakin kokeilla? Ei olis kallis investointi kun päälliset maksaa 39€ /kpl

      Poista
    2. Se olisi varmasti toimiva konsti häivyttää sohvan "kellertävyyttä" valkoisen rinnalla, hieno ja toteutuskelpoinen idea kyllä!
      Mutta sitten pitäisi kaiketi vaihtaa myös valkoiset verhot sohvan takaa ja valkoinen matto sen edestä? Ja valkoista seinää ja ikkunapuita vastenhan tuo on kuitenkin. Eli kontrasti syntyy silti. Tällä hetkellä meillä on sohvan päällä luonnonvalkoiset lampaantaljat ja pellavan väriset tyynyt, ne toimii kivasti. Tekisi mieli kokeilla viedä nämä sohvat takkahuoneeseen ja tuoda siellä oleva iso valkoinen sohva tähän olkkariin (mies ei tasan suostu...)

      Poista
  5. Mulla pisti silmään sohvan väri. Kun ympärillä on noin paljon valkoista niin se näyttää melkein beigeltä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, huippukommentti! :)
      Ja tiiätkö, mulla on salaa hiippaillut sama mieleen. Salaa siksi, koska uusia sohvia ei meille tule ennenkuin nämä "räjähtää", mutta silti pikkuisen häiritsee tuon nykyisen sävy. Hitsinhitsi. Nahkasohvia en kyllä vaihtaisi enää pois, nämä on ihan älyttömän helpot pitää puhtaana lapsi-ja eläinperheessä. Mitenhän mä saisin hämättyä tuota väriä pois, niin ettei se erottuisi niin selvästi näiden muiden valkoisempien joukosta? Vinkkejä? :D

      Poista
  6. Mulla pisti silmään sohvan väri. Kun ympärillä on noin paljon valkoista niin se näyttää melkein beigeltä :-)

    VastaaPoista
  7. On niin teidän näköinen koti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kumarrus :) (me ollaan tämmösiä värittömiä ja pliisuja, hihh!)

      Poista
  8. Voi viulu kun on ihanan näköistä <3. Kelpais mullekin. Ihana,iso tila. Keittiö oli ihana myös. Onhan tuo sun näköinen. Mutta värit ei kuvasta onneksi luonnetta ystävä rakas ;).
    Onko noi valopallot muuten Airamin? Mä ostin viimevuonna samannäköiset, oli airamin, makso joku 15€. aika hätäseen yks pimeni, ja loputkin himmeni. Ukko sanoi, että osin vika on johdossa,kun sitä vääntelee, niin kirkastuu ja haalenee. Ihan sudet. Nyt oon jo pitkään meinannut tilata jostain ne originalit happy lights valot. Jos toimisivat.
    Mutta, teillä on kaunista ja harmoonista :)
    -Niina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Niina ❤️️
      Meillä ei todellakaan ole isot tilat, kuvat varmaan hämää :D
      Ja pallovalot on niinkin hienostuneesta sisustusliikkeestä kuin Säästötalo Robin Hoodista! Maksoi 9,90€ ja toimii paristoilla ;)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)