lauantai 31. tammikuuta 2015

Mitä onni on?


 Kun kaikki päivät tuntuvat samanlaisilta,
ihmiset eivät enää huomaa,mitä hyvää heidän
elämässään tapahtuu joka kerta, kun aurinko
matkaa poikki taivaan kannen.

(Paulo Coelho)

Olen jo pitkään miettinyt tekeväni jonkun pitkäkestoisemman jutun, kuukauden koosteen tai jonkun "viikon kuva" -tyyppisen homman täällä blogissa.

Päätin nyt sitten aloittaa koko vuoden pituisen projektin. Kirjoitan joka kuukauden viimeisellä viikolla postauksen asioista ja huomioista, jotka ovat kuluneen kuukauden aikana ilahduttaneet ja joista olen kiitollinen.
Vähän niinkuin positiivisuushaaste, mutta pitkäkestoisempi vain. Uskon, ettei liika positiivisuus haittaa ja ehkä näitä pieniä itseä ilahduttaneita asioita on kiva lukea joskus myöhemmin?

Mitäs tuumitte, onko tässä ideaa?Tammikuun positiiviset 

* Huomasin, että meillä on uskomattoman sitkeä pieni tyttö! Se on upeasti pitänyt lupauksensa karkittomasta tammikuusta, vaikka houkutuksia ja huijaustilaisuuksia on ollut useita! Ihana tyttö <3

* Vaikka tammikuun säät ovat olleet vaihtelevat, ollaan silti päästy kivasti ulkoilemaan ja erityisesti tyttö on viihtynyt viereisellä luistelukentällä ahkerasti.

* Herra jäniksen karvanlähtö on ollut järkyttävä! Mutta...nyt se alkaa taas näyttää lemmikiltä, eikä kaatiskanilta. Sen uusi turkki on paksu ja kiiltävä ja kuinka iloiseksi tuleekaan huomatessaan lemmikin voivan hyvin.

* Meitä aikuisia ilahdutti oikein maltillinen sähkölasku. Ei turhaan olla polteltu puita tänä talvena. Kannustavaa!

* Kävin yhtenä lauantaina Helsingissä alennusmyynneissä ja päivällisellä kaverin kanssa. Ja ilta vierähti isähenkilön kanssa elokuvissa. Erittäin tervetullutta vaihtelua ja niin kiva päivä!

* Olin kuun puolivälin tienoilla leikkauksessa ja sen jälkimainingit olivat aika ikävät. Sitä muistaa taas arvostaa terveyttä ja arjen toimintakykyä. Kun äiti on kipeä, on arki lasten kanssa aikamoista.
Totesin myös, että olemme olleet (isähenkilöä lukuunottamatta) terveinä koko syksyn ja talven tähän mennessä! Ei yhtään flunssaa, rokkoa tai vatsatautia viime kevään jälkeen, ohhoh!

* Arjen pienet asiat on ilahduttaneet; Suuttuja on petrannut hienosti leikkien siivouksen kanssa ja on muutaman kerran ilman kehoitustakin siivonnut lattialla lojuneet lelut koriin. Tyttö on saanut hyvää palautetta koulusta ja tuntuu viihtyvän siellä.

* Päivät alkavat pidentyä ja sen kyllä huomaa. Itsekin tuntuu jaksavan paremmin kun iltapäivällä on tunnin pidempään valoisaa ja eilenkin paistoi aurinko niin, että oikein häikäisi. Ihanaa!
 Tällaisia ajatuksia tuli mieleen kuluneesta kuukaudesta nyt äkkiseltään. Ensi kuussa pistän enemmän asioita "korvan taakse"!
12 kommenttia:

 1. Mainio idea ja hyvä muistutus siitä, että pitäisi osata kaivaa ne positiiviset asiat esiin. Niitä on kuitenkin paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä joka päivään mahtuu aika paljon, kun vaan malttaa pysähtyä hetkeksi ja rekisteröidä ne :)

   Poista
 2. Hyvä idea! Pidin viisi vuotta päiväkirjaa, johon kirjasin päivän päätteeksi vain yhden, positiivisen tuokion päivästä. Se vaikutti oikeasti arkeeni niin, että maailma näkyi kokonaisuudessaan positiivisemman linssin läpi! Hmmm, taidankin ostaa uuden päiväkirjan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiväkirja <3 Kiva kuulla, että se oikeasti antaa positiivisen vireen arkeen, toivottavasti mulle käy samoin!

   Poista
 3. Kyllä elämä on täynnä pieniä ilon aiheita, kun vaan oivaltaa ne ja pysähtyy pohtimaan. ;) voi olla että lähden tähänkin haasteeseen mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähyvä! Lähde mukaan! :) Olisi hauska lukea muidenkin arjen piristyksistä!

   Poista
 4. Loistava idea ♥ Ihmiset jäävät ihan liiaksi märehtimään kaikkea negatiivista. Silloin elämän positiiviset asiat jäävät väistämättä varjoon. Onni löytyy arjesta ♥

  VastaaPoista
 5. On, hyvä idea! :) Tästähän olis vaikka haasteeksi! :)

  Ja toi Coelhon runo. Jotenkin osui ja upposi mun eiliseen. Ei siitä sen enempää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, mukaan vaan! Kuten Teijallekin laitoin, niin olisi oikeasti kiva lukea myös muiden onnen aiheista :)
   Coelholla on aika ihania ajatuksia ;)

   Poista
 6. Aivan ihana ajatus! Itse yritän kovasti pitää ajatuksia sekä blogia positiivisena, mutta joskus se tekee tiukkaa. Haasteita elämä on taas viime aikoina sen verran antanut tielle, mutta tämä postaus todellakin muistutti myös itseä siitä, miten kuitenkin ihan normaalissa arjessakin on monia kiitollisuuden aiheita :)

  Toivottavasti nähdään pian ja oikein ihanaa alkanutta helmikuuta!

  VastaaPoista
 7. Kiitos ihana Jessica :) Hyvää helmikuuta sinnekin ja todellakin, toivotaan että saadaan pian järkkäiltyä treffit!

  VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)