torstai 8. tammikuuta 2015

Värihaaste


Sain Arjen helmiä  -blogin Krisseltä haasteen, jossa minun tulee esitellä teille kotini viisi väriä.

Viikon värit eli lyhyesti: Löydä kodistasi viisi väriä ja tee viikon ajan jokaisena arkipäivänä postaus yhdestä väristä. Haasta jokaisella värillä joku mukaan.


Haasteen saatuani tuli ensimmäisenä mieleen, että jaa mitä värejä?! Minähän olen tehokkaasti pyrkinyt karsimaan kaikki värit pois sen retro-väri-villityskauden jälkeen, mutta yritetään!


Ensimmäinen väri on tattadaa...! Vaaleanpunainen!  (hähhää, luulitte tietysti, että valkoinen!!)

Meiltä siis löytyy kuin löytyykin pieniä maustevärejä. Vaaleanpunaista soisin olevan enemmänkin ja luulen, että otan siitä värin tämän kevään sisustukseen valkoisen rinnalle. (Sorry isähenkilö.)


Noniin, eli täältä tulee vaaleanpunaisia poimintoja meiltä kotoa. Tämän kynttilälyhdyn tökkäsin ostoskärryyni viime syksynä Ikeassa.Siinä on palanut kynttilä siitä lähtien lähes joka ilta! 
Vieressä oleva ruusukuvioinen jättimuki on myös Ikeasta, tosin useamman vuoden takaa, ja sille on parikin. Niitä ei ole ikinä käytetty juomiseen, vaan olen pitänyt niissä tarjolla pähkinöitä, karkkia, leipäkrutonkeja...mitä milloinkin.Retron romanttisen ruusutäkin sain ihanalta ystävältäni. Se on hurjan kaunis! Tämän alle on hyvä käpertyä nukuttamaan Suuttujaa päiväunille.


Ripaus vaaleanpunaista näkyy joskus wc:n tekstiileissä.


Mailegin iso possu oli meillä esillä olohuoneessa joulunaikaan, nyt se asuu muiden pehmolelujen kanssa taas lastenhuoneessa. Eteisen pystynaulakossa roikkuu aina jotain vaaleanpunaisia asusteitani. Ei nyt varsinaisesti sisustuselementti, tai kaunis esine, mutta aina esillä kuitenkin.


Iittalan juomalasit on meillä jokapäivä käytössä ja näistä on lastenkin helppo juoda pienen koon ansiosta. Mariskooleja käytän ihan jatkuvasti ja haluaisinkin kaveriksi tälle toisen vaaleanpunaisen, ehkä sellaisen pienemmän?

Muistan, miten joskus 2-kymppisenä inhosin Mariskooleja. Ne oli mielestäni todella rumia ja mummojen juttuja. Nyt rakastan niitä. Sama juttu Iittalan Kastehelmi -astioiden kanssa. Niin se mieli muuttuu. Onneksi!


Ja löytyipä kaapista myös vaaleanpunainen Kivi-lyhty. Meillä oli näitä kaksi, mutta toisesta lohkesi pala sen pudotessa lattialle.Minulla oli tällainen täsmälleen samanlainen nukke kun olin pieni. Kun tämä ihanuus tuli vastaan nyt aikuisiällä, oli se aivan pakko ostaa pois kuleksimasta. Nuken alla oleva jakkara on 5 vuotta vanha, isoveljen taidonnäyte, ja siihen on maalattu violetilla tytön nimi.Tulppaanit nappasin tänään kauppareissulla mukaani. Vaikka täällä on sadellut pitkin päivää lunta, niin nämä tuovat väkisinkin kevättä rintaan...ja kotiin! Nyt pitääkin oikein puristaa, että keksin minkä värin valitsen huomiseksi. 


Haastan mukaan VillaNanna -blogin Melissan. 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)