maanantai 2. helmikuuta 2015

Kun maatalon emäntä prinsessaksi muuttui

Se oli ensimmäinen ajatus, kun katsoin tätä kuvaa.Meillä on ollut tämä puusohva parin vuoden ajan ja jo ostohetkellä päätin, että se saa maalikerroksen päälleen. 

Sohvan kansi oli tehty uusiksi jälkikäteen ja se on eri puulajia kuin muu sohva. Silmiinpistävän eri. Sohva oli tuolloin myös hiottu ja käsitelty lakalla. Paitsi tausta! Sohvan takapuoli oli siis vanhassa vaaleanruskeassa rapistuneessa maalissa, jonka alta näkyi myös vaalean harmaa maalikerros. 
Tuo lakkapinta oli ikävästi kellastunut ja omaan makuuni melko ruman värinen. Pidin sohvan päällä jatkuvasti tyynyjä ja lampaantaljoja "peittämässä" tuota rumaa väriä ja kannen erilaisuutta.

Arastelin lähteä maalaamaan itse näin vanhaa ja arvokasta sohvaa, joten tarkoitus oli viedä se sopivalla hetkellä liikkeeseen maalattavaksi. Mutta sitä sopivaa hetkeä ei vaan tahtonut tulla. Ensinnäkin sohva painaa ihan hurjasti, enkä minä olisi jaksanut sitä kantaa isähenkilön kanssa kahdestaan kerrostalon toisesta kerroksesta autoon. Ja nyt täällä "maalla" meillä ei enää ole tuttua ja edullista maalaria. 

Siispä. Ostettiin Tikkurilan mattavalkoista huonekalumaalia. Putsasin sohvan vahvalla maalinpesuaineella ja maalasin kahtena peräkkäisenä päivänä kerroksen maalia siihen. Yritin olla mahdollisimman huolellinen, ettei noihin koukeroisiin kohtiin tulisi valumajälkiä ja hioin hiekkapaperilla pahimpia rosoja ensimmäisen maalikerroksen kuivuttua. 


Siitä tuli ihan superkaunis! 
Nyt se näyttääkin sirommalta ja nuo yksityiskohdat tulevat kauniimmin esille. Nyt en enää raaski peittää tätä tyynyillä tai muillakaan, se on niin kaunis ihan paljaana <3Mitäs pidätte? 


8 kommenttia:

 1. Uusi blogisi lukija ilmoittautuu! Sohva on tosi kaunis :)

  PS. Tervetuloa kurkkaamaan myös minun blogiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeij! Kiva! Kiitos :) Tulen mielelläni vastavierailulle!

   Poista
 2. Kyllä se vaan nyt näyttää niin hyvältä! :) Pitäis itsekin rohkaistua maalaamaan. Tosin kun kohde on tytön sänky, niin siinä on omat käytännön haasteensa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :)
   Suti käteen vain! Pikkuihminen voi nukkua yhden yön patjalla äiskän vieressä :) Yllättävän nopeasti yksi maalikerros kuitenkin kuivuu ohikävelyn kestäväksi!

   Poista
 3. Toden totta, sohvan kurvit tulevat nyt paljon paremmin esille. Se on oikea kaunotar!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Olisi tosiaan pitänyt ottaa tämä työn alle jo pitkän aikaa sitten :)

   Poista
 4. Ensimmiästä kertaa blogissa vierailen, mutta tulen toistekkin :) Aivan käsittämättömän ihana sohva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäät blogista, toivottavasti viihdyt jatkossakin :) <3
   Sohvasta tuli kyllä ihan toisennäköinen parilla maalikerroksella, aika jännä juttu :)

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)