sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Kesäpuuhaa lasten kanssa

Kuten viime postauksessa jo kirjoitin, niin ollaan tehty nyt lomalla paljon päiväretkiä. Aamulla kurkattu ikkunasta, ja ilmatieteenlaitoksen sivulta tulevan päivän säätä, ja pakattu itsemme autoon.


Torstaina lähdettiin Helsingin -reissulle. Käytiin Töölön torilla grillillä, syötiin hodarit ja makkaraperunat torin reunalla puistonpenkillä ja suunnattiin Linnanmäelle. Siellä vierähtikin useampi tunti ihmetellessä pelejä ja laitteita, ja loppuillasta kotiin matkusti väsynyt ja sokerihumalainen, mutta iloinen porukka.




Eilen ajeltiin vuorostaan Lappeenrantaan. Minä en ollut koskaan käynyt siellä ja olin kyllä oikein positiivisesti yllättynyt! Käytiin ensin HIEKKALINNASSA ihmettelemässä hienoja hiekasta muotoiltuja hahmoja ja tekemässä pari hiekkakakkua. Isähenkilö bongasi kadunvarressa "possujunan" eli hypättiin aivan extempore KATUJUNAN kyytiin. Istuttiin kyydissä koko kierroksen ajan, joka kesti 45 minuuttia ja maksoi perhelipulla yhteensä 10 euroa. Kuunneltiin opastusta muiden turistien kanssa ja syötiin eväitä. Huippukivaa!





Katujunan jälkeen lähdettiin  MS CAMILLALLA Saimaan kanavaristeilylle. Saattin ihan huippuhieno sää ja istuskeltiin täpötäyden laivan kannella auringon paistaessa lämpimästi. Ihan suotta pakkasin mukaan hupparia ja huivia, itselleni jopa pitkälahkeiset leggarit, heh.

Matka kesti kaikkiaan pari tuntia, jonka aikana käytiin Mälkiän kanavan sulutuksessa! Se oli jännä! Laiva ajoi sulkuun, portit sulkeutuivat ja laiva alkoi vajota alaspäin. Vesiraja vain laski ja laski!




Tuolla ylhäällä näkyy vanha vesiraja, josta vettä alettiin laskemaan liki 13 metriä alaspäin! 




Vedenpinnan alapuolella näkyi seinämissä kallionporausjälkiä riveittäin. On siinä ollut työmiehillä homma poikineen!




Lapset alkoivat selvästi väsähtämään loppuristeilystä niin, ettei edes jäätelö enää piristänyt. Lisäksi päivä pilvistyi iltaa kohti, joten suoritettiin pikainen lasten uitto MYLLYSAAREN PERHEPUISTON uimarannalla ja lähdettiin takaisin kotiinpäin.



 

Kaikki eilispäivän toiminnot olivat siis kävelyetäisyydellä toisistaan! Suosittelen Lappeenrantaa ja etenkin sataman viihtyisää aluetta lapsiperheille kesäkohteeksi. Hiekkalinna, torin vilske ja perhepuisto kun ei maksanut yhtään mitään! (hiekkalinnan huvilaitteet olivat kylläkin maksullisia) Me varmasti mennään toistekin!


Huomenna taidetaan pitää lasten kanssa kotipäivä ja sään salliessa tehdään vilttien kanssa retki oman pihan omenapuun alle, mutta tiistaille pitää kyllä keksiä taas jo jotain ohjelmaa! Pidetään peukkuja, että saadaan lisää lämpimiä päiviä. 

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille, puspus! 





 

10 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta retkipäivältä!
    Meille on tulossa keskiviikkona serkkutyttö Norjasta. Ikää 12v. Just mietimme omien nuorteni kanssa vastaavia päiväretkikohteita täällä Oulun lähistöllä.
    Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai vitsi, varmasti kivaa saada vieras ja päästä näyttämään paikkoja! Näkee vähän eri silmin itsekin tutut kohteet :) Kivaa viikkoa sinne myös!

      Poista
  2. Uusi lukija täällä moikka :) ihania kesäisiä kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua, tervetuloa <3 Toivottavasti viihdyt blogin parissa :) Pirteää maanantaita!

      Poista
  3. Te ootte ahkeria retkeilijöitä! Mä en muista että olisin käyttäny lapsia juuri missään kun ne oli pieniä... Kotona vaan käkyiltiin. Niin kuin tehdään edelleen... =) Mä en oo muuten vieläkään koskaan käyny tuolla hiekkalinnoilla vaikka monesti on ollu ajatus siellä käydä.

    Mukavia päiviä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No me varmasti retkeiltäis vielä enemmän ilman lapsia! :D Nyt pitää retkikohteita vähän miettiä lasten(kin) kannalta ja tehdään sellaisia juttuja mistä kaikki tykkää. En mä jaksa missään Muumimaailmassa nököttää :D Nyt haaveilen, että päästäis tällä viikolla Aquaparkiin käymään, pidetään peukkuja hyville säille!

      Poista
  4. Lappeenranta on kyllä kiva kesäkaupunki. Mekin oltiin siellä pari vuotta sitten ja nuo hiekkalinnat ovat olleet kyllä joka vuosi todella upeita. Me käytiin myös tuolla kanavaristeilyllä ja tykättiin myös. Mukavaa loman jatkoa, Marika ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle oli kyllä positiivinen yllätys tämä Lappeenranta -city! :) Mukavaa viikkoa Krisse sinullekin, vaikka töissä joudutkin olemaan :) <3

      Poista
  5. Lappeenrannassa tuli ennen käytyä ihan monta kertaa vuodessa, silloin kun mummini oli elossa, sillä hän asui ihan Lappeenrannan keskustassa, talossa josta toiseen suuntaan näkyi satamaan ja toisesta kattojen yli. <3 Nykyäänkin kyllä ainakin kerran vuodessa siellä käydään ja hiekkalinnat on nähty myös monesti. :) ihana kaupunki.

    (oonpa muuten aikanaan hakenut kesätöihinkin tuohon katujunaan. :D Sepä oliskin ollut aikamoinen kesä, asua "vieraassa" kaupungissa, mutta katkesi sitten haastatteluun. En sit kai ollut paras hakija. ;D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, vai katujunakuskiksi :D Hauskaa! Pitää kyllä tehdä uudestaankin retki, se sataman alue sykähdytti kyllä!

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)