tiistai 7. heinäkuuta 2015

Mökki

Tässä vihdoinkin pari kuvaa niistä Ikea -ostoksista ja mihin ne lopulta päätyivät.

Mun vaaleanpunainen -kausi ei tunnu hellittävän, vaan nyt se ulottuu vaatekaapista ja kodista jo mökillekin. Ja hei, arvatkaa minkä värisen maalipurkin ostin eilen? Hehhee. No siitä lisää sitten toinen kerta.

Tosiaan tilasin jo ihan alkukesästä mökille ihanat vaaleapohjaiset hempsakan kukalliset verhot kammariin ja siitä se idea sitten lähti. Ostin siis Ikeasta vaaleanpunaisen puuvillaisen päiväpeiton ja sängyn päätyyn seinävalaisimet. Niin, ja molemmin puolin sänkyä pienet räsymatot.

Jotekin nyt osui ihan nappiin ja mun visio toteutui ihan käytännön tasollakin! Kammarista tuli tosi sievä! Ainakin aikaisempaan verrattuna.

Ajatella, että joku on joskus halunnut peittää nämä hirsiseinät lastulevyllä ja tapetilla!



Seuraavaksi pitäisi löytää sänkyä vastapäiselle seinälle matala kaappi tai lipasto. Pienessä mökissä kun meinaa säilytystila välillä loppua ja lasten lelut, lautapelit ja kirjat lojuvat nyt kasseissa pitkin nurkkia. Kaappiin ne saisi järjestettyä ja samalla tulisi nurkat siistittyä.

Ja uuden sängynkin haluaisin sinne. Tämä nykyinen on liian massiivinen ja matala. Siis hankala pedata ja nousta sieltä liki lattiatasosta ylös. Ja tarviiko edes sanoa, että ihan väärän värinenkin. 




Mutta hei, antakaapas mielipiteitä puolesta ja vastaan, että vaihdetaanko tuvan pöytä. Nyt siellä on tuollainen pyöreä pöytä ja sen ympärillä nuo pinnatuolit. Mulla on kuitenkin käynyt mielessä, että tuohon sopisi sellainen perinteisen mallinenkin pöytä ja se saattaisi antaa siromman vaikutelman.




Tupa on tosi pieni ja siinä on samassa tilassa monta toimintoa. Kun tuon pöydän oikealla puolella olevan vuodesohvan avaa nukkumista varten, niin joutuu siirtämään sen puoleiset tuolit pois edestä, joko ikkunan alle tai keskelle huonetta. Joka kerta. No okei, se levitetään ehkä kaksi kertaa kesässä, mutta silti. Ja vasemmalla puolella olevaan pikkukaappiin saa aina änkätä tuolien ohi. Siinä on vähintäänkin jonkun pehva tiellä, plus, että lapset jättävät nuo tuolit "hujanhajan" levälleen. Jos olisi ns. tavallinen pöytä niin tuolit tulisi laitettua pöydän alle aina ruokailun päätteeksi? Tai ainakin kotona tulee.

 

Mietin, että jatkettava klaffipöytä voisi toimia tuossa tilassa. Kun ollaan omalla porukalla niin sen voi pitää pienenä ja vieraiden tullessa sen voi sitten jatkaa isommaksi pöydäksi. Olisiko ihan hassu idea? Vai tuleeko tylsä? Meneekö tupa "tukkoon" jos tuolit on riveissä pitkänmallisen pöydän molemmin puolin?
On se tietty oikein kiva näinkin. Vähän vaan rassaa se tuolien siirtely ja se, että ne on aina levällään niin, ettei ohi pääse.

 Iik, äääk ja ahdistus. Mielipiteitä?









14 kommenttia:

  1. Moi, uutena lukijana täällä ihastelemassa :) Kuulostaa mun mielestä hyvältä idealta vieraita varten klaffi pöytä/ jatkettava pöytä ajatus. Voi sit vaihdella tilanteen mukaan kokonaisuutta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, tervetuloa ja toivottavasti viihdyt blogin parissa :)
      En tiedä miksi olen saanut päähäni tuon klaffipöydän, joku siinä vaan viehättää. Kokeilemalla ehkä selviää!

      Poista
  2. Pirttipenkki ikkunan alle klaffipöydän kera? Pari tuolia pois esim. makuuhuoneeseen yöpöydiksi?
    T. Serkkulikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva idea! Pirttipenkki olisikin kiva, kun se antaisi istumapaikkoja, muttei vie niin paljon tilaa kuin tuolit. Pistetään harkintaan <3

      Poista
  3. Minusta noi tuolit on niin superihanat, että itse en ehkä raaskis niitä mihinkään vaihtaa... vai oliko ajatus niin, että noi tuolit pysyis? Sit vois varmaan kyllä se klaffipöytä ollakin kiva ajatus. Toisaalta kuvia katsellessani tuli mieleen, että tuossa näyttäis olevan tilaa, jos vaikka siirtäis pöytäryhmää keskemmälle lattiaa? Olisko se vaihtoehto mahdollinen, ainakin ees kokeilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolit olis tarkoitus pitää, ne on tukevat ja hyvät. Toi tila on aika hankala jotenkin saada kuvaan. Jos pöytäryhmää siirtää keskemmälle lattiaa, niin se tulee keinutuolin tielle ja ehkä liian lähelle takkaa :/ Tuossa ikkunan alla oli pirtti-ryhmä silloin kun tuo mökki meille tuli, mutta siinä penkillä kököttäessa väsyi selkä kun ei päässyt nojaamaan ja kuitenkin siinä tulee kaikkein eniten istuttua. Siksi etsittiin tuolit ja samalla vaihtui sitten pöytäkin (joka on muuten täällä kotona käytössä kesähuoneessa!)

      Poista
  4. En tuosta luopuisi, on jotenkin niin sievä ratkaisu :) Saako tuoleja pinottua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti <3 Onhan se sievä tuolleen kuvassa, mutta käytännössä noi tuolit on aina levällään ja vie tilaa puoli tupaa :D Tuoleja ei saa pinottua :(

      Poista
  5. Mä hankkisin varmaan uuden pyöreän pöydän johon saisi sen jatkopalan keskelle, eli jatkettuna olisi soikea ja normitilassa pieni ja pyöreä. Ihanat tuolit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm. joo totta tuokin. Mutta jostain syystä mulle tulee sellaisesta pöydästä pahat kasari-vibat :P Meillä oli sellainen lapsuudenkodissa joskus :D Valkoisena ehkä menisi!

      Poista
  6. Ihana! Mielettömät hirsiseinät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Pikkuhiljaa remppaillen siitä alkaa muotoutua kiva :) Seinät oli tosiaan levytetty lastulevyllä ja tapetoitu (joskus vuonna nakki, eli tapettikin oli repeillyt, likainen ja ruma...) eikä meinattu uskoa silmiämme kun levyt poistettiin ja alta löytyi kauniit hirret. Ne vain putsattiin ja kuultomaalattiin <3 Harmi, että tuvan hirret oli erilaiset ja niin tiukasti paperoitu, ettei niitä voinut jättää esille :/

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Mekin kyllä tykätään :) Mulla vaan on joku yleinen rumsteeraus-vimma ja pitää päästä kääntelemään huonekaluja :D Ehkä se taas tästä?!

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)