maanantai 27. helmikuuta 2017

Talviloma

Meillä alkoi perjantaina talviloma. 

Ja aika herkullisesti alkoikin! Saimme isähenkilön kanssa yökyläkutsun lauantaille ja päiväkahvin toivossa leivoin minttusuklaa -juustokakun viemisiksi.




Pohja: 
2 pkt (gluteenittomia) keksejä, esim. suklaa tai digestive
100g Voisulaa

Täyte:
2 dl kuohukermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maitorahkaa
5 liivatelehteä
3 rkl maitoa
reilu puoli pussillista marianne crush -rouhetta
3 rkl sokeria

Koristeluun: 
Marianne -rakeita
sulattetua suklaata

: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit (monitoimikoneella) murusiksi ja lisää siihen sulatettu rasva. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja leikkaa ylimääräinen paperi pois. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri, tuorejuusto ja rahka. Kuumenna pari ruokalusikallista kermaa tai maitoa kattilassa ja lisää puristetut liivatelehdet yksi kerrallaan kuumaan nesteeseen. Kaada liivateseos täytteen joukkoon samalla vatkaten reilusti ja lopuksi Mariannecrush. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun huilata yön yli jääkaapissa ja koristele se seuraavana päivänä sulatetulla suklaalla ja Mariannerakeilla.




Viikonloppu hujahti ihan hurjaa vauhtia mukavassa seurassa ja kivassa puuhassa! 
Isähenkilö osti viime viikolla lapsille mönkijän, jolla nyt vedetään rallia talon ympäri ja omenapuiden alta mutkitellen! Hurjaa! Vaan mikäs tuolla pehmeässä lumessa on ajellessa! Lapsilla ainakin on hirmu hauskaa kun posket innosta punaisina tulevat välillä sisälle lämmittelemään.




Tällekin viikolle meillä löytyy joitakin suunnitelmia, kun isähenkilökin saa loppuviikosta muutaman vapaapäivän. Tarkoituksena on käydä Tiedekeskus Heurekassa katsomassa kehuttua eläinten anatomia -näyttelyä  ja torstaina lähdetään porukalla yön yli reissuun kylpylään lillumaan! Mulla alkaakin olla reissun "tarttee käydä" -(ostos)lista jo valmiina! Ainakin haluan käydä Sisustussatiinissa, Jyväskylän kangaskaupassa ja Harjun paperissa! 

Sellaisia lomasuunnitelmia täällä.
Nyt lähden lasten kanssa pukemaan toppahousuja jalkaan 
ja katsomaan onko kentän jää luistelukunnossa!

Ihanaa talvilomaa muillekin lomaileville!


12 kommenttia:

  1. Ihania lomasuunnitelmia siellä. Nyt on kyllä niin ihanat ilmat ulkoiluunkin, että ei paremmasta väliä. Ihanaa lomaa koko perheelle ja kivaa reissua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse! <3
      Kivojen juttujen suunnittelu on niin parasta, varmaan puolet hauskuudesta! :)

      Poista
  2. hetkineen...Mamma asui joskus lasten oltua pieniä Jyväskylässä ja siellä oli mahtava kangastkauppa...aina mummilassa ollessa tämä äiti ihminen 'katosi' kangasostoksille ihan itsekseen. Voi sitä riemua!!!

    Hei ihanaa lomaa <3
    Minun talviloma on pääsiäisen jälkeen...silloin on jo kevät <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliskohan se sama puoti! Kestovaippakauppanakin tunnettu ainakin ompelupiireissä tämä liike, jonne aion suunnistaa :)

      Kiitos ja hei pääsiäisen jälkeisen ajan voi jo melkein laskea kesäksi! Silloin onkin varmaan ihanaa lomailla! <3

      Poista
  3. Mukavia lomasuunnitelmia teillä. Kivaa touhuilua teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ei kyllä ole pelkoa, että aika kävisi pitkäksi meidän perheessä! :D

      Poista
  4. Hyvältä kuulostaa lomasuunnitelmat! Mulla alkaa loma pe. Kunhan vain nämä antibiootit toppais keuhkoputkentulehdukseen kunnolla ennen lomahulinointia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan keuhkoputkentulehdus sentään! Pikaista paranemista ja ihanaa pian koittavaa lomaa sinulle! <3

      Poista
  5. Tosi kivalta kuulostavat teidän lomasuunnitelmat! Tuolla Heurekan näyttelyssä on aikomus meilläkin käydä:) Ihanaa lomaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää lomailu kyllä niin sopii mulle :D <3

      Me ei olla käyty perheen kanssa Heurekassa koskaan! Minä olen viimeeksi alle 10-vuotiaana siellä käynyt, enkä muista tapahtuneesta juuri mitään. Aikakin siis jo poiketa visiitille! :D

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)