sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Viikonlopun puuhastelut ja pähkäilyä sohvasta


Minä kävin pitkästä aikaa kirppiksellä perjantaina koulupäivän jälkeen ja tein ihanan retrotäkki -löydön muutamalla eurolla! Voi miten minä ilahduinkaan! Samaan syssyyn löytyi ihana iso vanhasta lakanakankaasta ommeltu tyynynpäällinen niin kauniilla kuosilla että!




Vaikka meillä on tosi valkoinen koti enkä osaa kovin värikylläisessä kodissa olla ja elellä, niin silti mulla on pakkomielle ostaa jokainen vastaantuleva retropeitto! Mitä ihmettä?! No tästä johtuen mulla alkaa olla aika iso täkkikokoelma tuolla kaapissa ja mökillä...
Ehkä näin kevään kynnyksellä sitä rohkenee ottaa taas pieniä väriläiskiä sisustukseenkin? 
Sitäpaitsi nyt pakkasilla nämä peitot on olleet kovassa käytössä sohvaköllöttelyssä.

Toki peitoilla on lasten mielestä myös toinen funktio... 
Eilen meillä rakentui olohuoneeseen peitoista ja tyynyistä kasattu majaleikki! 
Leikin lopuksi lapset levittivät nuo peitot lattialle ja tekivät kuperkeikkoja 
ja muita temppuja täkkien toimiessa pehmusteena. Hauskaa! 
On niin kivaa seurata taka-alalla, kun lapset leikkivät sovussa ja yhdessä rakentavat molempia miellyttävän leikin juonen!




Meidän koiranjolpista on nyt alkanut lähteä pitkää mustaa karvaa ja toista kertaa tällä viikolla sohvaa ja nojatuoleja imuroidessa on päässäni alkanut itää melko voimakkaasti uuden sohvan hankinta ajatuksia. Siis apua! 

Minä niin tykkään näistä Ektorpeista, mutta jotenkin tuntuu että ne oikein imaisevat mustat karvat itseensä ja varsinkin noihin helmoihin tartuu kaikki roskat, karvat ja kuola... Ihan äskettäin vielä hehkutin, että nämä ovat parhaat sohvat koskaan, sillä päälliset on pestävät ja kestävät. Ja niin onkin, mutta en vaan jaksaisi kaksi kertaa viikossa pestä niitä ;) Hitsiläinen. 

Nahkasohva olisi varmasti karvojen ja lian kannalta paras mahdollinen, mutta en halua sellaista. En eettisistä syistä, enkä muutenkaan. Enkä halua mennä kaupasta ostamaan uutta sohvaa, vaan mieluummin haluaisin jonkun kierrätetyn ja uutta, rakastavaa kotia kaipaavan yksilön. Mielelläni kotiuttaisin sellaisen siron ja helppohoitoisen sohvaraaskun. Ja kun jonkun ajatuksen saa päähänsä, niin sehän pitäisi toteuttaa heti, nyt, mieluummiin jo eilen! Näinköhän mun kirppiskassa meneekin uuden sohvan hankintaan? Krääh!


 Näissä pohdinnoissa lopetellaan tämä viikko! 
Oikein leppoisaa sunnuntaita teille kaikille ja kiitos viime postauksen tsemppauskommenteista <3 
Olette ihan parhaita!


19 kommenttia:

  1. Noi retrppeitot on kyllä niin ihania ♥ Mäkin tykkään, vaikka olen karsinut värejä hanakasti pois meidän kodista. Nyt värit ja yllätyksekseni isokuvioiset ja värikkäät tapetit ovat alkaneet miellyttää mua. Olen miettinyt, mihin meille voisi tehdä sellaisen tehoste seinän. Mä niin odotan, että pääsen laittamaan tuota yläkerran isoa makuuhuonetta. Sinne ainakin sitten kuviotapetia ja varmasti enemmän niitä värejäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on varmaan tämä kevät kun tekee mieli laittaa kotia uusiksi ja vähän lisätä värejä! Talven valo on niin kalpea ja kylmä, että lämpimät sävyt oikein hehkuvat <3 Mulla on pää taas niin täynnä ideoita, ettei millään pysty kaikkia toteuttamaan :D Kuviotapetti kuulostaa ihanalta!

      Poista
  2. Voi mikä löytö! Nuo takit ovat aivan parhaita ja painavan tuntuisia päällä! Meillä oli lapsena tuollaiset ja ne oli niin lämpimät.
    Minäkin rakastin niitä vanhoja Ektorpejani, mutta huomasin päälisissä suuria eroja. Uusiin valkoisiin päälisiin esim. pöly tarttui ihan mielettömästi ja imuroida sai jatkuvasti. Materiaaliko muuttunut kun vanhoissa päälisissä en moista huomannut. Nyt Tykkään kyllä tästä nykyisestä harmaasta kulma sohvasta kun siinä ei pöly näy! Mukavaa sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksiköhän nykyään myytävät täkit on aina valkoisia eikä niissä ole mitään kivoja kuvioita? :/ Nämä vanhat on kyllä niin parhaita tällaiseen sohvailuun eikä tarvitse pelätä ja varoa lasten ja lemmikkien kanssa!

      Teidän sohva on kyllä tosi tyylikäs ja sopii teille todella kauniisti! <3 Harmaa väri olisi kyllä mieluinen minullekin ja sopisi meidän lattioihin.

      Kivaa sunnuntaita sinulle Marita! <3

      Poista
  3. Hih, voin kuvitella. :D (ne karvat siis)
    Mä haluisin myös uuden sohvan/sohvat mutta en oikein osaa päättää että minkämoinen olisi kiva. Joku sirojalkanen olisi kyllä ihana, mutta sen pitäisi toisaalta olla niin iso että siinä pääsee porukalla löhöilemään. Tykkään kovasti meidän nykyisten sohvien ulkonäöstä, mutta ne on aika pienet (ei voi porukalla löhöillä) ja päällyset saa vain osittain irti ja ne on jotain pellavaa, eli ei kauhean lapsi/eläinperheystävälliset.....

    Ihania noi täkit! <3 Ajattele mua jos jostain päätät luopua.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kyllä kiikarissa yksi sohva, iiks ja jaiks! Joku siinä kiehtoo, vaikkei meillä ole koskaan ollut mitään sen tyylistä tai väristä edes! Ja tosiaan toi meidän nykyinen sohva on kyllä aika nafti, varsinkin kun koira kampeaa siihen mukaan kylkimyyryksi! :D

      Teillä on niin avara ja iso olohuone, että teille mahtuisi sellainen iso kulmasohvakin! Sellainen olisi varmaan ihana makoilla! :)
      Ja minäpä katsastan peittokokoelmat sinua ajatellen! Ainakin yksi kullanvärinen vanha täkki voisi poistua kokoelmista, koska meillä on niitä kaksi samanlaista ;)

      Poista
    2. Ilmoittele täkistä. ;)

      Ja joo, joku kulmasohva vois olla ihana löhöilyyn mutta sitten kun ne on usein niin rumia. :P Tai sit saamarin kalliita. Että valitse siinä sitten. :D Ei tää nyt niin ajankohtainen aihe ole, kun aika paljon tässä muitakin rahareikiä, esim. auto kaipaa kipeästi korjausta. :P (tyhmäätyhmäätyhmää)

      Poista
  4. Jos hävität sohvia ja sulla on niihin ylimääräisiä päällisiä, niin olisin kovasti kiinnostunut niistä!!

    Toisaalta tuohon karvaan kannattaa vaan sopeutua, ellei halua kuluttaa kaikkea vapaa-aikaa siivoten... Sohvalle suojuksia vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä onkin kokoajan joku rätti tuossa sohvan päällä, mutta noi käsinojien päälliset ja helmat likaantuu/karvastuu silti. Eikä vielä ole edes karvanlähtöaika :D Pitikin mennä rakastumaan mustaan koiraan, jolla on valtava turkki!

      Me muistetaan sua jos ja kun sohvat saa lähtöpäätöksen! <3

      Poista
  5. Sohva on kyllä niin perustavaa laatua oleva huonekalu että jos sen kanssa menee hermot tai se kyllästyttää niin ei kiva.Me uusitiin vasta ja oon ollut tyytyväinen kun ei tarvitse imuroida karvoja (ne ei näy)ja tarvittaessa pienet tahrat saa pyyhittyä.Nuo täkit on niin nostalgisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa kyllä tuossa! Minä kyllä ihan tykkään noista meidän valkoisista sohvista, minusta ne on kauniit ja mukavat istua, mutta tosiaan toi karvojen imeminen ei ole kiva juttu lainkaan. Pitää maistella tätä ajatusta nyt huolella ettei tule hätiköityä ja mentyä ojasta allikkoon :)

      Täkit on kyllä jotenkin sympaattiset kuvioineen ja hurjine väreineen! <3 Eikä niitä voi (ilmeisesti) olla koskaan liikaa :P

      Poista
  6. Täällä toinen joka haaveilee uudesta sohvasta mutta vain laihan lainen kukkaro on uuden sohvan esteenä. Vanhassa sohvassamme ei edelleenkään ole mitään vikaa, vaan se on uskomattoman hyvässä kunnossa mutta tummanruskea hallitsee niin isosti olohuonettamme että todellakin kaipaan vaaleampaa yksilöä kotiini.

    VastaaPoista
  7. Retrokuoseissa on kyllä jotakin sympaattista ja onhan niissä monissa niin herkulliset väritkin. Meillä muksut rakastavat myös majaleikkejä ja koko talon torkkupeitot pitää tietenkin aina kähveltää niihin rakennuspuuhiin 😅 Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Retrot iskee kyllä kovasti, onhan ne niitä oman lapsuuden aikaisia kuoseja <3 Muistan muuten itsekin tykänneeni lapsena majaleikeistä tosi paljon! Samoin kaikki koti/kauppa/myyntikoju -leikit oli tosi kivoja ja saattoi kestää päiväkaupalla!

      Poista
  8. Ihania nuo peitot! Mie aina niin ihaillen katson valokuvia kodistanne, teillä jopa majaleikki on kauniin siisti ja valkoinen! :D Meilläkin majaa leikittäisiin mielellään ja sitten onkin kuin pommin jäljiltä koko olohuone. Lisäneliöt olisivat niin tarpeen, mutta ajatus myynti-osto-muuttu-rumbasta ahdistaa... Mutta ei pie valittaa, nautitaan auringosta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ne lisäneliöt olisi meilläkin niin kaivattuja! Meillä on oikeasti tosi pieni talo ja tilat ärsyttävästi kolmessa kerroksessa. Nyt tuntui, että ihan tukehtuu kaikkeen tavaraan (säilytystilaa on ihan onnettomasti...) joten kirppispöytä tuli tarpeeseen ja pääsinkin viikossa eroon valtavasta määrästä lasten kampetta ja astioita ym. :) Nyt voi taas hengittää!

      Poista
  9. Ihania peittoja, niistä tosiaan saa lapset kivoja majaleikkejä.
    Meillä ei osteta nahkasohvaa, isäntä valittaa että se on kylmä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli nahkasohva ennen näitä Ektorpeja ja se oli kyllä kätevä pitää puhtaana lasten kanssa. Se oli vain valtavan suuri tähän pieneen tilaan ja sai siksi lähtöpassit :/ Nyt ison koiran tullessa taloon se olisi taas tarpeellinen ja hyvä :D Niin se naisen mieli muuttuu!

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)