tiistai 3. lokakuuta 2017

Daim -browniet tai jotain sinnepäin

Minulla on ollut iltaisin kamala makean nälkä! Joka ilta lasten mentyä nukkumaan ryhdyn kaivelemaan kaappeja sokerintuskassa ja nassutan kaikkea herkkua kaksin käsin. 
(Toisinsanoen pms/menkka -viikko menossa ja itsekuri nollassa...)

Kun en muuta taas keksinyt niin ryhdyinpä leipomaan suklaisia brownie -paloja. Tässä ohje minulle tänne muistiin ja teillekin, jos siellä ruutujen toisellakin puolella podetaan iltamässäily -kautta. Voin kertoa, ettei tämä sateinen sää ainakaan yhtään helpota iltaherkkujen karttelua...


 Pellilliseen brownieita/suklaapiirakkaa tarvitset:

0,5 dl maitoa
3 dl Semper fin mix tai muuta gluteenitonta jauhoseosta
175 g sulatettua margariinia
200g (1 levy) Marabou Daim suklaata
1 rkl leivinjauheta
3 rkl tummaa kaakaojauhoa
4 kananmunaa
1 dl hienoa sokeria
2 dl fariinisokeria

:  Sulata margariini ja  kaksi riviä vaille täysi levy suklaata kattilassa ja anna jäähtyä hetki. Sillä välin vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa muna-sokerivaahtoon samalla vatkaten. Lisää lopuksi rasva-suklaaseos taikinaan ja kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taikina on löysää ja sen kuuluukin olla. Paista uunin keskiosassa 175 -asteessa 20-25 minuuttia. Raasta loput kaksi suklaariviä ja ripottele raaste vielä kuuman kakun päälle. Anna jäähtyä ja leikkaa ruuduiksi. 


 


Kivaa iltaa kaikille! 
Olette ajatuksissa, vaikka aikaa postaamiseen ei tunnu löytyvän nyt sitten millään! 
En ole teitä ja tätä blogia kuitenkaan unohtanut. 
Instagramiin päivittelen lähes päivittäin kuvia ja kuulumisia eli tulkaahan sinnekin seurailemaan! 



8 kommenttia:

  1. Nam mitä herkkuja. Meillä tehtiin eilen lappapuuroa puolukoista ja sitä sai syödä tänäänkin. Niin se vain lokakuu alkoi! Kohti kylmiä ja pimeitä aikoja mennään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi se onkin hyvää! <3 Minä olen tehnyt joskus vispipuuroa Farinan karkeista riisijauhoista ja omenoista ripauksella kanelia. Olipa muuten herkkua sekin! :) Pitäiskin tehdä taas!

      On tää syksy jotenkin masentava, tänäänkin satanut koko iltapäivän ja illan. Suren jo etukäteen sitä päivää kun polkupyörä pitää viedä varastoon talviteloille :( Pitää koettaa keskittyä niihin syksyn iloisiin asioihin, kuten pitkiin ja paksuihin takkeihin joiden alle voi kasvattaa rauhassa suklaakakku maharöllykän ;) :P

      Poista
  2. Itse olen menkkojen aikaan kuin kävelevä syöjämonsteri jolle ei mikään riitä, suu käy koko ajan joko syömisestä mai mäkättämisestä. Miksi meitä naisia näin rankaistaankin.
    Eilen illalla, lasten nukkuessa koin tuskaisaa sokerihimoa ja keittelin sit kaakaot kun en enää muuta keksinyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana! Syöjämonsteri! <3 Ahhahhaa, toi sana pitäis lanseerata pms:n yhteyteen :D Voi meitä...monstereita. Tsempit sinnekin näiden naistenvaivojen kanssa! :)

      Poista
  3. Mun on joka päivä pitänyt leipoa jotain mutta en ole muistanut :) Näyttää hyvältä nuo sun herkkuset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus iskee hirvee leipomisvimma ja sit sitä alkaa kaivelemaan kaappeja ja googlailemaan reseptejä :P Harvoin kaapista löytyy kaikkia reseptiin kuuluvia juttuja ja silloin tulee keksittyä ihan omia versioita :D

      Poista
  4. Oih, heti alkoi tekemään mieli ;) Kyllä täälläkin podetaan melkoista herkuttelukautta.. Vai onko se koskaan poissa ollutkaan?? Elämän pieniä iloja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin yhtyä tohon jatkuvaan, tauottomaan, herkuttelukauteen :P Kyllä mun ainakin tulee syötyä ihan liikaa ja liian usein herkkuja. Itsekuriongelma :D Iloitaan herkuista siis jatkossakin ;)

      Ihanaa viikonloppua sulle Jessica :) <3

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)