maanantai 19. helmikuuta 2018

Kukkapaita

Olipa huikean hienot säät viikonloppuna! Suorastaan niin jäiset, että meillä meni vähän suunnitelmat mönkään, mutta oikein kiva viikonloppu saatiin silti aikaiseksi. Ainakin tänään on jatkunut tuo viikonloppuinen ihana auringonpaiste ja riuska pakkanen, toivottavasti se jatkuukin vielä meidänkin loman yli.


Varmaan muistatte kun ompelin tytölle ihanasta turkoosipohjaisesta pioni-trikoosta juttuja? Tilasin samassa kangastilauksessa myös itselleni tummapohjaisia pioneja joustocollegena. Saksin yhden vanhan lempicollarini kaavaksi (se oli kutistunut kuivurissa ja sen lisäksi siinä oli kloriitin tekemiä tahroja) ja lisäsin kaksinkertaiset pitkät hiharesorit ja tuubikauluksen siihen.


 


Tästä tuli tosi kiva! Värit on ihanan kirkkaat ja keväiset ja olen yhdistellyt tätä niin farkkujen kuin collareidenkin kanssa.




Erityisesti tykkään tästä leveästä ja korkeasta kauluksesta! Se lämmittää ja antaa ilmettä muuten hyvin simppeliin paitaan.


 
 

  Eilen yhdistin paidan harmaiden haaremicollegeiden kanssa ja olihan tuo ihan hauska kotiasu!


 

Jännitin miten tuon  tummapohjaisen kuosin käy pesun myötä, sillä kankaan tausta on valkoinen. Pelkäsin, että se valkoinen alkaa tehdä mustaan pintaan"hiutua" ja nukkaa, mutta ainakin toistaiseksi kangas on pysynyt pesussa oikein hyvänä! 

 Sain juuri ja juuri riittämään tilaamani 80cm kangasta ja siitä johtuen kaksinkertaisten hihojen ja kauluksen sisäpinnat ovat ohutta yksiväristä trikoota.



 -Antakaa minun syrjäytyä -paita. Heh. Kaulus vain pään yli ja ei kun murjottamaan. 
Kaulus muuten toimii aivan erityisen hyvin näin talvella! Eilen uloslähtiessä ei tarvinnut kaivella kaulahuivia kaulaan lainkaan, vaan kaulus toimi lämmikkeenä. 

*
*
 * 

Ihanaa aurinkoista pakkasviikkoa ja suloista lomaa kaikille nyt lomaileville! Meillä on vielä 4 aamua arkea ja sitten koittaa koululaisten talviloma, aion itsekin lomailla silloin muutaman päivän lasten kanssa. Niin kivaa! 







18 kommenttia:

  1. Toi kangas! 😍 Ja tosi kiva malli paidassa. Mä tykkäisin tollasesta kauluksesta myös, mutta paistun muutenkin, joten on jätettävä väliin. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tästä tuli aika yllättäenkin yksi lemppareista vaikka alkuun sitä vähän karsastin. Nyt se kuitenkin eksyy jatkuvasti päälle! :D Tarvii ehkä tilata lisää Pioneita ;)

      Ja hei, tulkaa ensi viikolla kylään kun on hiihtoloma?! Tai mennään jonnekin kahville/puistoilemaan/luistelemaan (ei me vaan lapset...heh) tms.? ❤

      Poista
    2. Hyvä idea! Meillä ei oo mitään lomasuunnitelmia. Ainoa tavoite on pysyä suht terveenä. :D

      Poista
    3. Noita tautipaholaisia minäkin pelkään. Olis tosi kurjaa sairastaa lomalla ja kaikki suunnitelmat menis pieleen! :(

      Palaillaanpa viikonloppuna asiaan ja sovitaan tärskyt! ❤

      Poista
  2. Kaunis kuosi ja malli! Pinkki piristää kivasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuosi on i h a n a ! ❤ Nämä pionit on niin kauniita joka värissä mitä olen tätä kangasta nähnyt! Ja pinkki on niin mua :D

      Poista
  3. Onpa ihana! Vitsit kun osaisi itse ommella jotain tommoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina ❤ Valmiista kaavoista on helppo ommella tällainen peruspaita! Kokeilemaan vain, voit yllättyä omista taidoistasi! :)

      Poista
  4. Ihan on sun näköinen paita! ♥ Oot kyllä niin hyvä noissa ompelujutuissa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! ❤ Ompelu on kyllä kivaa ja vie mennessään kun siihen ryhtyy :)

      Poista
  5. Ihana! Ja minusta parempi tuo yksivärinen trikoo siellä 'vuorena' kuin sama kangas.
    Kelpais minullekin, mutta taidan vetää fleecen ja villapaidan päälle, kun on niin pi***n kylmä :/

    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! :) Oli kyllä onni, että sattui olemaan tuota yksiväristä samansävyistä trikoota kaapissa, olis muuten paita jäänyt siltä istumalta tekemättä. Minustakin siitä tuli ihan kiva, antaa ehkä peräti vähän ryhtiä tuohon kuviokankaaseen nähden.

      Aika vilakkaa on kyllä...polttopuita ja villasukkia kuluu! :D

      Kiitos ja kivaa viikonjatkoa sulle myös! ❤

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuija! ❤ Korkea kaulus on näillä pakkasilla tarpeen! :)

      Poista
  7. Aivan ihana paita :) Pioni on itseni lempikukka niin olisi hienoa saada tuollainen paita myös itselle. Ompelukset ovat vain olleet jäissä pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Paita on ollut kyllä paljon käytössä, siitä tuli niin kiva kauluksen vuoksi! :) Enempi ja vähempi jäissä täälläkin on ompelu ollut viime aikoina, mutta ehkä se tästä kun pääsee tehtailemaan kesäisempiä vaatteita?

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)