maanantai 3. joulukuuta 2012

Ihan pikkasen harmittaa

Vaikka talvi on ihana, lumi ja pakkanen on ihanaa, joulu on iiiiiiihana! Ja vitsit miten kivaa on kun nyt on valoisampaa ja kuivempaa kun tuli lunta! Ollaan käyty pihalla pulkkailemassa ja tekemässä lumikakkuja (ei muuten onnistu kauheen hyvin hiekkakakkumuoteilla), mutta. Sitten on se mutta.

Mun ihanat retrot rattaat ei vaan kertakaikkiaan kulje edes ihan pienessä lumessa. Renkaat kerää lumen paakuiksi ja voi sitä menoa *klonk-klonk-klonk*. Pelotti että vanhat kapoisat renkaat tipahtelee yksi kerrallaan meidän matkan varrelle! Piti siis laittaa retrot kellariin ja kaivaa talvirattaat esiin. Näillä talvi-Brioilla kuljettiin myös viime talvi, kun uudemmat Brio Go:t jumitteli pienten kääntyvien eturenkaiden kanssa. Ne Go:t jo myytiin. Älkää kysykö miksi mun piti saada uudet "modernit" rattaat yhteensopivalla hoitolaukulla ja kovalla vaunukopalla... Eh. No, ne on näitä pakko saada  juttuja kun olet raskaana pitkästä aikaa ja susta vaan tuntuu että ne pitää olla ja että ne on varmasti ne parhaat ja kivoimmat. (Nyt voin todeta että hoitolaukun virkaa toimittaa vanha kangaspussukka istuimen alla ja toimii ihan yhtä hyvin kuin ne kalliit monilokeroiset ja hienokuosiset hoitolaukut)

Mutta harmitukseen takaisin. Eli nämä <3 joutuivat kellarin kätköihin.
Ja tilalle tuli tämä, ehheh. Pohjasta risa vauvapulkka.
Ja nämä ikivanhat Brio mitkäliet. Vanhat ja toimivat, muttei makuuni riittävän vanhat kuitenkaan. Näissä on paksut renkaat jotka kulkevat lumen päällä ihmeen hienosti. Se tuli viime talvena jo todettua. Eli ei huonot ollenkaan.
Nämä olivat myös koko kesän mökillä mökkirattaina. Näissä poika veteli päikkäreitä hyttyssuojan alla ja ihmetteli maalaismaisemia kun käveltiin auringonpaisteessa mökin lähellä olevan maatilan ja sonnien ohitse. Eli ei huonot ollenkaan. Vieläkään.
Mutta ymmärtänette silti ehkä harmitukseni?

Tästä syystä odotan kevättä ja lumen sulamista. Mutta ehkä kestän tämän erossaoloajan, nipin napin, ja uskon jälleennäkemisen olevan uudelleen rakastuttava kokemus? Voihan tuon risan pulkan vetäminenkin olla ihan kivaa vaihtelua? Not.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)