keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Inspiraation iskemänä...

...kokeilin uusia ompelujuttuja. Tytölle löytyi minunkin mittapuullani helppo legginsien kaava, joten pitihän se testata. Kangas on harmaata pallo-trikoota ja vyötärölle tuli kuminauha.

Caprilegginsit kesäksi


Pakko poseerata ;)


Pojalle ompelin lämpimän keltaisesta joustofroteesta samaisella leggins-kaavalla pöksyt. Näihin laitoin lahkeensuihin ja vyötärölle valkoista resoria ja toiseen lahkeeseen iiiison taskun aurinko-froteesta.

Tänään tein Aurinkokuningas -froteesta hihattoman paidan ja voin ihan suoraan sanoa, että resorilla kanttaaminen on ihan suoraan sieltä minne ei päivä paista! Ihan kauheeta, ja sen on näköinenkin. Mutta harjoitus tekee mestarin...ehkä sitten ensi kerralla? Kai tuota voi piha-rymypaitana tai yöpaitana pitää. Kiroilua. Tai sitten purkaan nuo kantit ja teen vaan yksinkertaisesti taitoksen niihin. Jää jotenkin niin sapettamaan kun yrität ja nyhjäät ja silti epäonnistuu. Lisää kiroilua.
Kankaat on kauniit, työnjälki ei...


Ja sitten lisää, ei niin priimaa, juttua. Tein kesäksi piknik-peiton/alustan tulevia puistoruokailuja ajatellen. Minulla oli mökiltä löytynyttä Marimekon autokangasta (ollut joskus patjansuojuksena ja osin niin tahraista ettei sitä pystynyt pelastamaan kuin pienen palan) ja keltaista vakosamettia, joka löytyi jäähallin kirppikseltä jokunen viikonloppu sitten. Ja täytteenä, pyllynpehmusteena, vanha lasten peitto.

Toiselle puolelle tein ison taskun yläreunaan. Ei siihen sen suurempaa syytä ole, ajattelin vaan että se on hauska lisä tuohon. Ja toiselle puolelle testasin ompelukoneen pykäpistoa vaimikäsenytoli ja applikoin yhden kuorma-auton.

Siitä tuli ihan söpö, mutta ei todellakaan mikään taidonnäyte. Voi siinä pehvaa lepuuttaa kesäisellä nurmikolla. Tai viskata rattaissa nukkuvan pikkuihmisen lämmikkeeksi.

Seuraavaan peittoon keskityn sitten paremmin ja teen ne taskut ja muut jutut ennen kaikkien kankaiden yhdistämistä, krhm. 
Käy se näköjään leikkeihinkin :)Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia. -Eteenpäin! Sanoi mummo hangessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)