sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Kaikin puolin Tuuri

Tehtiin pääsiäisretki Satakuntaan, siihen Pohjanmaan rajan tuntumaan, kurkkimaan mitä kesämökille kuuluu lumen ja paukkupakkasien jälkeen. Odotin sellaista hieman, hmm, masentavaa näkyä. Rönskä torppa ja kaikkialla harmaata ja ankeaa. Mutta ei! Siellä oli niin kaunis auringonpaiste, joka valaisi koko ison etupihan. Lumi oli koskematonta ja puhtaan valkoista siinä punaisen mökin ympärillä. Muutamia pieniä hiiren ja jäniksen jälkiä hangessa. Hiljaista ja kaunista.

Tuvassa oli asteita -4, hrrrr. Muttei sielläkään, kaikista epäilyksistäni huolimatta, ollut käynyt kutsumattomia vieraita (hiiriä), vain yksi isompi hämähäkin seitti oli leivinuunin piipussa. Ei haissut tunkkaiselle; nuuskin kaikki verhot ym. tekstiilit läpi mitä sinne syksyllä jätettiin, eikä niissäkään ollut kellarin hajua. 

Arvatkaa tekeekö nyt mieli päästä mökille?! Kunhan yöpakkaset hellittävät ja lumet hieman sulavat, niin alkaa taas jokaviikonloppuinen mökkeily. Ei malttaisi odottaa!

Etupihaa; kaivo ja marjapensaita <3Kuten otsikko kertoo, mökiltä ajoimme n. 150km Tuuriin, Keskisen Kyläkauppaan ja OnnenTähti hotelliin yöksi. Oltiin varattu juhlasviitti. Ei hyvää päivää, miten upea se oli! Ensinnäkin yleensä hotellihuone on sellainen, no, huone. Tämä sviitti käsitti 2 huonetta, erillisen wc:n, kylpyhuoneen ja oman saunan. Neliöitä oli enemmän kuin meillä kotona, joita kuitenkin on 80! Seinillä hohtivat silkkitapetit ja parivuode oli 2 metriä leveä. Olohuoneessa oli sohvaryhmä, pyöreä pöytä tuoleineen ja iso kaappi, jossa asui televisio. Meillä oli myös hyvänkokoinen parveke, josta kurkittiin Tuurin ylle laskevaa ilta-aurinkoa.
Minäkin haluan tuollaisen valtavan kristalli-valaisimen!!!!
Sana ylellinen, on varmasti se kuvaavin, puhuttaessa tästä hotellista.  http://www.tuuri.fi/fi/palvelut/hotelli/240Sauna oli etenkin isähenkilön mieleen, mutta kyllä lapsetkin nauttivat. Aika monet löytyt tuli illan ja aamun aikana heitettyä.

Löylyjen välissä voi vaikka piirtää ja sitten taas jatkaa saunomistaLapsille oli leikkihuone samassa kerroksessa huoneemme kanssa ja alhaalla ravintoloiden ja päivittäistavarakaupan luona oli kaksi kolikolla toimivaa laitetta ja kahvilassakin oli pieniä muistettu tv-nurkkauksella.

Haltioitunut kuski

Oli kiva ja onnistunut reissu! On mukavaa käydä lomailemassa, mutta on mukavaa taas palata kotiinkin. Pari päivää rentoilua, pääsiäismunia, kyläilyä ja uunissa tuoksuvaa lammasta, sitten saa taas arki tulla.

Hyvää pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)