maanantai 25. maaliskuuta 2013

Veripalttua...? No ei, vaan punajuurta!



Pitkästä aikaa ruokareseptiä pukkaa. Tein perjantaina Lindströminpihvejä. Tytär kiitteli vuolaasti, oli näemmä herkkua. Arkiruokaa parhaimmillaan. Jos tykkää punajuuresta.

Mitat on "noin" mittoja, eli ei tarvitse noudattaa ryppyotsaisesti. Voi laittaa enemmänkin punajuurta, sipulia yms.

3 punajuurta
1 sipuli
700g naudan jauhelihaa
1dl korppujauhoja
2 kananmunaa
2dl (kaura)ruokakermaa 15%
1tl suolaa (tai maun mukaan)
1tl paprikajauhetta
pippuria

 : Kuori ja keitä punajuuret kypsiksi. Punajuurien kiehuessa laita munat, kerma, mausteet ja korppujauhot kulhoon turpoamaan. Kuori ja pilko sipuli joukkoon. Lisää jauheliha ja raastetut punajuuret. Pyörittele ja painele pellille pihveiksi. Paista 200-asteessa 15 minuuttia (riippuen pihvien paksuudesta) Minä tein aika pieniä pihvejä ja niitä tuli tästä satsista pari pellillistä!

Tämän kanssa sopii kermaviili -pohjaiset kastikkeet, mutta menee ihan ilmankin. Meillä näitä syötiin kahteen otteeseen; ensin perunamuusin kanssa ja seuraavana päivänä ranskanperunoiden kanssa. Toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)