keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Mitä tää nyt on

Mitähän ihmettä sitä tuli tehtyä? Jotain kökkänöitä.

Tytön kanssa tehtiin siis uudenvuodenlupaukset sokerittomasta tammikuusta. Tyttö menee vähän mukailluilla säännöillä, olen antanut sen syödä sokeroituja jugurtteja, mutta korkeintaan yhden päivässä.
Toistaiseksi on lupaukset pitäneet, mutta toki makeanhimo iskee välillä ja sitä pitää jollain vähän laannuttaa.

Löysin Instagramista ohjeen banaani-pikkuleipiin, joihin ei tule ollenkaan sokeria. Sounds like a plan! 

Lapset tykkäsivät näistä ihan hulluna ja simppeleiden raaka-aineiden ansiosta koko (allerginen)perhe pystyi syömään näitä!



Näitä tehdään ehdottomasti lisää!

Tehkää tekin!

Banaani-kookos-pikkuleivät
(maidoton, munaton, gluteeniton, vegaani)

2 banaania
1,5dl kookoshiutaleita
vajaa tl kanelia
(1rkl maidotonta margariinia) 

Pilko banaanit kulhoon ja lisää sekaan sulatettu margariini (rasvan voi jättää poiskin), kaneli ja kookoshiutaleet. Surauta tasaiseksi sauvasekoittimella ja nostele nokareita leivinpaperin päälle pellille, taputtele kasoja vähän litteämmiksi. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia. 

Näistä tulee muuten ihan mielettömän herkullinen tuoksu koko kotiin! 
Seuraaviin meinasin laittaa ripauksen kardemummaa ja hunajaa, nam.

 


6 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä aika herkulliselle! :) täytyykin kokeilla, koska meillä on äiti jollain "terveellisellä" elämäntapamuutoksella tässä vuottaan aloitellut. Olisko tässä sellainen pieni paha, joka ei niin paha olisikaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei, jos ei siihen laita rasvaa, eikä se sisällä sokeria, niin sehän on terveysvaikutteista ;) :P

      Poista
  2. Nää menee kokeiluun! Banaania ja kookosta, ei voi olla pahaa. :p Varmaan "joudun" syömään yksin, mut ei se mitään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis voiko mikään missä ei ole sokeria ja rasvaa olla OIKEESTI hyvää? Ts. terveysherkku...En usko. Mutta kyllä noita makeanhimoonsa syö. Ja onhan nää ihan ylihelppoja valmistaa :)

      Poista
  3. Kokeiluun menee! Tuo sokeriton pätkä on mulla käytössä pari kertaa vuodessa. Sen jälkeen kaikki maistuu oudon makealta. Sokerittomuus ainakin minulla, on vaikuttanut aina piristävästi. Tosin aluksi on ollut kivoja päänsärkyjä. Vieroitusoireita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä ne kaksi ekaa päivää oli aika kiukkua :D Siis minulla. Sitä kun oli tapana syödä joka päivä jotain makeaa Suuttujan päiväunien aikaan ja usein illallakin lasten mentyä nukkumaan. Alkuun ärsytti koko lupaus ja olin ihan kahdenvaiheilla lyödä hanskat tiskiin, mutta tässä sitä sitkoillaan edelleen.

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)