lauantai 28. helmikuuta 2015

Lapsen kanssa

Tyttö halusi osallistua äitihenkilön ompeluihin, muttei millään keksinyt mitä ompelisi.

Tämä on pienestä asti ollut sellainen käsillä tekevä lapsi. Aina se on tykännyt näpertää ja askarrella. Muistan kuinka se kaksivuotiaana pujotteli keittiön pöydän ääressä pienenpieniä helmiä kumilankaan ja teki koruja. Piirtäminen, maalaaminen ja kaikenlainen askartelu on sen juttu, johon upotessaan saattaa vierähtää tunti-pari. 

Nyt se tarttui omaan tilkkupussiinsa ja alkoi levitellä ja katsella kankaita, ja niinhän se idea pian syntyikin. Pehmolelutehdashan siinä käynnistyi! Itse annoin ideaan pieniä lisävinkkejä, kuinka leluihin voisi leikata valmiita kankaissa olevia kuvia ja laittaa ripustuslenkin.

Sisällä on pehmoinen vanutäyte ja ripustuslenkit ovat rullautunutta trikoon reunaa. Näitä on kiva ripustaa koulureppuun tai avainrenksuun roikkumaan! Saisinkohan minäkin yhden, minulta puuttuu autonavaimista avaimenperä ja tällainen pehmeä olisi siihen juuri hyvä.
Tällaisia niistä tuli. Aika söpöjä minun mielestä!




Tytön tehdessä avaimenperiä, ompelin minä tytölle toisen peplumin. Edelleen, kaunein kaava ikinä ja yhdistettynä tähän herkkään höyhen-trikooseen, niin kyllä, ihana ihana pusero on tässä!





Tästä Pitkät piuhat -trikoosta tyttö on halunnut jo pitkään puseron. Itse miellän tämän hyvinkin poikamaiseksi kuosiksi, mutta kun tyttö kerran pyytää...niin ompelin sitten peplumin lisäksi toisenkin puseron.


Ja joo, en silittänyt, koska meidän kodinhoitohuoneen remontti on vieläkin vaiheessa, eikä silityslaudalle ja -raudalle ole vielä paikkaa. Koittakaa kestää ryppyiset kuvaukset vielä hetken.


Kaavana Toucan, koossa 128 ja helmaan lisäsin kapeaa pitsinauhaa tuomaan vähän tyttömäisyyttä.



 


Ihanaa, kun meillä on jo noin iso ja taitava lapsi, jonka kanssa voi yhdessä puuhailla kivoja juttuja <3  




10 kommenttia:

  1. Onpas kauniita käsitöitä! Itse en osaa ommella lainkaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Villa Kardemumma :) <3 En minäkään osannut vielä kaksi vuotta sitten ommella, en sitten yhtään!

      Poista
  2. Ihanaa, noin se siirtyy seuraavalle sukupolvelle käsityötaidot, joita on nykypäivänä alettu arvostamaan! Omatkin tyttäreni tekivät milloin mitäkin askarteluja ja käsitöitä pienenä, mutta valitettavasti koulun käsityönopetus latisti intoa:( Harmi sinänsä, mutta kyllä minä niitä aina välillä saan innostumaan käsitöihin, se kun on niin terapeuttista!
    Olen uusi jäsenesi ja toivotan sinut vastavierailulle blogiini, Kristallikimaraan, jossa myös tehdään käsitöitä ja sisustetaan, sekä seikkaillaan kosmetiikan ihmeellisessä maaimassa:) http://kristallikimara.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa ja toivottavasti viihdyt täällä! :) Tulen toki vastavierailulle!
      Voi minä inhosin kässäntunteja! Puikoilla en osaa vielä tänä päivänäkään tehdä mitään :( Olen kyllä todella ilahtunut kun tyttö on tällainen samanhenkinen näpertelijä kuin minä <3

      Poista
  3. Mä niin odotan sitä päivää, kun meilläkin puuhaillaan käsityöjuttuja yhdessä! :) (Ja sitä, että joku opettaa vasurin virkkaamaan...)
    Näitä kuvia katsellessa alan kuulla myös ompelukärpäsen surinaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä, ompelukone surisemaan vaan! :) Ja kyllä noi lapset yllättävän pieninä tulee näihin juttuihin mukaan jos on tullakseen eli varmasti hamahelmistä seuraava etappi on jo äidin kangaskätköt :D

      Poista
  4. Voi eiii miten ihanat paidat! Must toi Pitkät piuhat ei oo lainkaan poikamainen, voisin hyvin kuvitella sen myös meidän isommalle typylle päälle! Etenkin raglan-hihaisena tunikana, tai tolleen pitsireunojen kanssa.

    Ja oikeesti, voisin itkeä miten ihana toi peplum on. En kestä. Haluun itelle samanlaisen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jemmi :) Tunikana toi johtokuosi toimisikin varmasti tosi hyvin! :) Mä oon ihan in lööv tohohon peplumiin ja todellakin haluaisin löytää itselleni samanlaisen ja yhtä hyvin istuvan kaavan <3

      Poista
  5. Voi, en malttaisi odottaa että meilläkin jo tehtäisiin yhdessä ompelujuttuja! ♥ pitää vielä tovi malttaa odotella.. ;)

    Mistä tuo aivan ihana höyhenkangas? Oh, se on IHANA! Utelen myös peplumin kaavaa, en olekaan yhtään sellaista vielä tehnyt..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista :)
      Kyllä nuo yllättävän pieninä jo alkavat osallistua, jos ei muulla niin kangastilkuilla leikkimällä :D Höyhen -trikoo on Majapuun verkkokaupasta ja Peplumin kaava Ottobre 1/15 numerossa, suosittelen kokeilemaan!

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)