torstai 6. heinäkuuta 2017

Ihan pihalla ja vähän sisätiloissakin

❤❤❤

Tämä on varmasti vuoden kaunein aika. Ainakin jos puhutaan meidän kotipihasta. 

Meidän pihaa koristavat omenapuut, kaksi luumupuuta, karviaismarjapensas, valtava viinimarjapensas ja vielä valtavampi raparperi. Muut pihalta löytyvät hyötykasvit olen itse istuttanut lavankauluksista tehtyihin laatikoihin.




Lavoihin istutin kasveja sen ihmeemmin miettimättä mitkä sopisivat yhteen. Yhdessä laatikossa kasvaa sulassa sovussa ruohosipuli, silpoydinherne ja orvokit. Toisessa taas mansikantaimet, gladiolukset ja samettikukat ja kolmannessa ruusupavut, samettikukat ja orvokit.




Kaikki näyttävät voivan toistaiseksi hyvin, joten ei ne ihan pieleen ainakaan menneet? Ehkä. Kai. 




Pensaiden ja puiden lisäksi meidän pihalta löytyy vanhoja ja kauniita perennoja. Joka kesä ne yllättää ja ihastuttaa entistä enemmän. Nyt jopa olen oppinut tunnistamaan lajikkeet! Tämä särkynyt sydän liikutti minua jo viime kesänä ja jos mahdollista niin tänä kesänä vielä enemmän. Se on riipaisevan herkkä ja kaunis ❤


 


Kurjenmiekka oli viime vuonna mielestäni vähän plääh siellä pihan perällä ja mietin jo sen ylöskaivamista, mutta onneksi jätin sen sijoilleen. Sehän on upea! Nyt se on täydessä kukassa ja tuo kukan väri on i h a n a ! 


 


 Napsaisin siitä muutaman kukkaoksan sisälle vaasiin ja mietin miksi en ole tehnyt sitä jo aikaisempina kesinä??  


 


Nyt lähinnä mietin miten saisin sen lisääntymään ja uskaltaisiko sitä jakaa ja siirtää osan pihan näkyvämmälle paikalle? 

 
 


Tässä myös yksi lempparini, pioni, joka avaa kukkansa ihan pian! ❤
Ehdin jo vähän hätäillä ehtiikö nämä kukkia sillä välin kun me lomailtiin mökillä ja vaunulla, mutta onneksi ei. Pääsen taas aitiopaikalta seuraamaan kukkien avautumista. Taidan napata tästäkin muutaman palleron vaasiin sisätiloja sulostuttamaan!

 
 


Taloa ympäröivä kukkapenkki on ollut minulle pitkään mysteeri. Pikkuhiljaa olen sieltäkin tunnistanut lajikkeita. Tämä lienee jokin lilja. Sen kukkien varret on lähes metrin korkeat ja kukat vahvan oranssit. Melko upea ilmestys vaikkei lempiväriäni olekaan!

 
 


 


Liljan lisäksi kukkapenkistä on noussut kuunlilja, malva ja kultatyräkki. 

... niin ja tällainen hentoinen ruusu! 




Ihana aika vuodesta! Onnea on oma vanha piha ja sen monimuotoisuus. 
Toivottavasti ensi viikolle saadaan lämpimiä päiviä ja voidaan pitää lasten kanssa pihapiknik! 






10 kommenttia:

  1. On kyllä upeaa. Itse rakastan kesässä mm omaa pihaani ja istutuksiani. Nyt vain kahtena viime talvena särkyneetsydämet on paleltuneet eikä ne ole enää nousseet. Voi surkku sillä ne oli jo niin upean kokoisia ja näköisiä. Nyt on ensimmäinen kesä mun Pionille, tuleekohan siihen kukkaa vielä ekana vuonna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en varsinaisesti ole mikään kukkapenkkien vääntäjä, kitkemistä en edes harkitse, joten meillä kukkapenkeistä nousee rikkaruohojen seasta näitä ihanuuksia :D Ja jos jotain kukkia sinne haluan niin istutan sipulit ihan vaan niiden rikkojen sekaan :P

      Minäkään en tiedä kukkiiko pioni ensimmäisenä kesänä?! Valaisehan minuakin jos saat selville? :) Se on niin kaunis, että helposti voisin istuttaa sitä lisää tänne pihaan!

      Poista
  2. Kaunista kukkaloistoa <3 minulla ei ole noita viherpeukalo taitoja ja tänä kesänä saanut huomata ettei ole oikein mitkään istutukset lähteneet, mutta en lannistu vaan kokeilen taas ensi vuonna uudestaan :) Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikea asenne! Minäkään en omaa viherpeukaloa, mutta yrittämällä ja erehtymällä oppii!! :D Kivaa alkavaa viikkoa sulle! :)

      Poista
  3. Ihana piha teillä <3
    Olisko mahdollista saada omaa postausta asuntovaunusta? Ulkoa ja sisältä? Minä olen jo varmaan kymmenen vuotta haaveillut asuntovaunusta (tai autosta) edes vuokralle, olisi ihana tehdä retkiä täällä kauniissa Suomen maassa. Mies ei ole ikinä innostunut ideasta. Nyt tänä kesänä hän itse ehdotti että olisiko ideaa hankkia meille ehkä jopa oma vaunu! Olen niin innoissani <3
    Muutenkin jos haluat niin voisit laittaa vinkkiä mitä olet huomannut hyväksi/huonoksi asiaksi vaunuilussa/vaunun valinnassa. Ihan ummikkoja ollaan, ei ikinä edes oltu kyydissä! Intoa on sitäkin enempi :)Perheessämme on me vanhemmat ja kolme lasta, iältään 12v, 9v ja 1v sekä keskikokoinen koira :)
    T. Äiti kolmelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kunnia pihasta ja kasveista menee kyllä edellisille asukkaille, minä olen vain ihastellut ja kastellut näitä :P

      Meidän vaunu on nyt kesämökillä, parin viikon päästä viimeistään mennään sinne ja voin silloin nappailla lisää kuvia! Kiitos postausvinkistä, ilman muuta laitan kaikki vinkit jakoon, vaikken tosiaan mikään konkari ole vaunuilussa :P Olen kuitenkin tehnyt havaintoja ja uskon, että kyllä tästä perheessä on reissupotentiaalia ihan vaikka ulkomaille lähteä joku kaunis kerta! :) Palailen siis asiaan asap!

      Poista
  4. Sulla on tosi paljon kauniita kukkia.
    Kesäistä viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija <3 Mulla oli onni saada tällainen vanha piha perennoineen! :)

      Poista
  5. Ihana piha!! Nuo kasvulavat on just hyvät noin, kun ei ole niin pönöttävää, että pelkkää "oikeaa syötävää". Täytyykin ensi vuonna laittaa vähän jotain kukkia joukkoon. Nehän pitää monesti myös tuholaisia pois.

    Hei, iris (kurjenmiekka) oikein nauttii jakamisesta ja lähtee isompaan kasvuun. Pitkä oranssi on tiikerinlilja. Ja tuollainen ruusu meillekin ilmestyi. Naapuri kertoi, että linnut syö kiulukoita ja kakkii sitten siemenet.
    Oli miten oli, se on herkkä ja kaunis, vaikka ruusumaiseen tapaan ihan liian piikikäs.

    Iloa taas!! ☼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Pihaan minäkin rakastuin ensimmäisenä kun tätä paikkaa tultiin katsomaan! Noi vanhat omenapuut <3

      Ja juu, ei ole kerrassaan mitään pönöttävää tässä pihassa ollut meidän muuton jälkeen. Ehheh. Mä vaan en ole mikään kaivaja ja kitkijä, vaikka näitä kaikkia vanhoja istutuksia ja marjapensaita rakastankin :P Kastelen ja lannoitan ja leikkaan tarvittaessa, mutta muuta en oikein osaa tehdä.

      Luin jostain, että noi samettikukat pitäis jotkut hyönteiset poissa pahalla hajullaan :D En todella tiedä pitääkö paikkaansa ja mitä hyönteisiä ne mahtoivat olla, mutta ainakin noi lavat on saaneet olla rauhassa kaikenlaisilta limanuljaskoilta ja kirpuilta :D

      Aurinkoista alkavaa viikkoa sinne! :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)