keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Kesähuone ❤ (kuvapläjäys!)


Maanantaina oli ihanan lämmin aamu, mutta iltapäivälle oli luvattu sadekuuroja, joten aloin siivoamaan kesähuonetta iltapäiväulkoilua silmälläpitäen. 


 


 Nostelin kaikki tuolit ja penkit ylös, harjasin siitepölyt ja roskat matosta, pyyhin tasot ja järjestelin hyllyjä. 

Jotenkin tuonne kesähuoneeseen myös kertyy kaikenlaista sinne kuulumatonta tavaraa, kuten miehen työkaluja, vaunun taittotuoleja, matkagrilli ja lasten pihaleluja. Naureskelin eilen illalla piipahtaneen kaveripariskunnan rouvalle, että noihin kesähuoneen oviin pitäisi saada lukko, johon vain minulla olisi avain. Silloin se pysyisi siistinä ;) 


 


Nostelin pihalta pelargonioita katon alle sadetta suojaan. Ne ovat saaneet liikaa vettä ja osa lehdista on alkanut sen takia kellastua, joten oli aikakin jo pelastaa ne tulvalta.


 


Iltapäivällä syötiin lasten kanssa myöhäinen lounas kesähuoneen pöydän äärellä. 
Raahasin pari uusinta sisustuslehteä mukaan ja kun lapset lähtivät syötyään omiin leikkeihinsä, jäin minä vielä istuskelemaan ja lueskelemaan.

 
 


Kesähuoneessa on sellainen jännä tunnelma. Luulen sen johtuvan mm. peltikatosta, johon sade ropisee ihan omalla rytmillään ja tuuli heiluttelee oksia kattoa pitkin päästäen huimia laahaavia ääniä! Ihan alkaa mielikuvitus laukkaamaan enkä ehkä haluaisi istua tuolla yksin pimeänä iltana ;) 


 


Ihan liian vähän tuolla on tullut vietettyä aikaa tänä kesänä, mutta onneksi vielä ehtii! 
Eiköhän me taas vietetä lasten synttäreitäkin siellä kahvitellen. 

 
 


 Myös täällä kesähuoneessa, kuten koko kodissa jatkuu kierrätysperiaate. Siellä on meidän vanha ruokapöytä, mökiltä tuodut pirttipenkit, kirppislöytö -tuoleja ja paikallisesta fb -kirppisryhmästä bongattu vanha puinen kaappi. Vanhat lasipurkit toimii niin kukkamaljakoina kuin kynttiläpurkkeinakin.




 Sateesta pelastettujen ruukkukukkien lisäksi napsin kukkapenkistä muutaman kukkivan Malvan vaasiin pöydälle. Kukkia ja kynttilöitä ei voi koskaan olla liikaa ❤




Siellä myös asuu kaikki pihatekstiilit eli ne pehmusteet ja viltit, joita minä juoksutan edestakaisin ulos ja kesähuoneen katon alle sadekuurojen iskiessä. 


 


 


Olen miettinyt, että veisin kesähuoneeseen kaikki vanhat sisustuslehdet, askartelukorin lapsille ja lautapelejä. Ehkä silloin siellä tulisi vietettyä enemmän aikaa vaikka sataisi tai sää olisi huono, kuten tänään? Taidankin nousta tästä sohvannurkasta ja ryhtyä heti toimeen! Kuppi teetä ja suunnittelemaan! 


 


Rentoa sadepäivää teille kaikille ja kiitos ihanista kommenteistanne! ❤





 

12 kommenttia:

  1. Niin söpönen tuo teidän kesähuone! Varmasti ihana viettää siellä aikaa 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! <3 Pikkuhiljaa siitä alkaa muotoutua sellainen kuin toivoin projektin alkaessa. Tänä kesänä sinne on laitettu puinen lattia edellisen kylmän betonilattian päälle ja asennettu pariovet. Vielä pitäisi tehdä sinne valkoinen välikatto ja uusien ovien pielet listoittaa. Sitten alkaisi olla kesähuone mallillaan :)

      Poista
  2. Kesähuoneet ovat kivoja ♥ ja mahdollistavat tosiaan ulkona ruokailun ja ajanvieton vaikka sataisikin. Kierrätys on hyvä juttu ja suosin itsekin sitä, kuten tiedätkin. Oikeasti vanhat tavarat ja huonekalut vaan ovat niin kauniita ja ihania. Muksaa viikon jatkoa Sinulle, Marika ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet niin oikeassa! Kesähuoneet, katetut terassit ja suojaisat parvekkeet on Suomen kesässä aika must juttuja :D Sattuneista vallitsevista sää-olosuhteista johtuen. Ja tosiaan, kauneimmat huonekalut ja esineet, niin mökille kuin kotiinkin, olen löytänyt kierrättämällä <3 Kivaa viikonjatkoa sulle myös Krisse! :)

      Poista
  3. Mietittiin miehen kanssa, josko rakennettaisiin pihan perälle kesähuone, kun ikkunoitakin olisi. No vieressä on kasvihuone, jonka varmaan muutan kesähuoneeksi, kun viherpeukaloni ei oikein kukoista :) Ja sen oven sain lukkoon..
    Tosin kuin terasiimme, jonka pöytä on aina täynnä kaikkea miekasta porakoneeseen ja rullaluistimen suojaan!!!! Mä näen aina niin punaista!!! Ja kun tavaroiden levittely jäisi edes tuohon, mutta ei...kaikki vapaat kohdat ja tasot pitää täyttää kaikella moskalla...mä niin inhoa, että tavaroita ei voi laittaa takaisin niiden omalla paikalle jos ne kerta on jo sieltä saatu haettua...arghhh... ja taas nousi verenpaineet ;)
    Kyllä minä tarvitsen tuollaisen ihanuuden kuin sinulle ja sen lukon siihen oveen <3
    Hyvää lomailua, tosin toi sade jo riittää....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaa, ihanan tutulta kuulostaa! Mustakin tuntuu, että kävelen päivät täällä asuvien ihmisten perässä ja keräilen niiltä jääviä tavaroita ja vaatteita ja palauttelen paikoilleen! :D Ootko nähnyt sen klipin, jossa mies luulee olohuoneen pöytää taikapöydäksi, kun siitä aina yön aikana katoaa edellispäivän pizzalaatikot ja oluttölkit? Epäilen, että meillä kaikki nämä kolme muuta asukasta ja koira kuvittelee samoin! ;)

      Hei huomiseksi luvataan poutaa ja meillä alkoi nyt jo aurinko pilkottamaan pilvien takaa! Kannan heti aamusta pehmusteet taas pihalle ja muutan sinne asumaan! Ihania lomapäiviä ja matalia verenpaineita sinulle Satu! :) <3

      Poista
  4. Ihana, kutsuvan näköinen kesähuone teillä <3 Tuolla olisi ilo viettää sadepäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! <3 Tällainen katettu tila on Suomen kesän pelastus. Sinne voi hyvällä omallatunnolla potkia lapset "ulkoilemaan" vaikka olisi huonokin sää. Lämpötilat vois kyllä olla pikkasen korkeammat vaikka sateleekin, ei meinaa kesähuoneen varjossa shorteissa tarjeta, plääh.

      Poista
  5. Tuo teidän kesähuone on kyllä tosi suloinen! ♥ Kuten myös teidän talo, mökki ja jopa asuntovaunu!! Sulla on todella silmää kaikelle söpölle sisustuksessa. ♥

    Täällä vielä(kin...) lomaa odottelen, kovasti toivon, että niitä kauniita ja kirkkaita päiviä riittäisi vielä sinne elokuullekin. No, kyllä se lämpökin kelpais. Kivaa loppukesää teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Heli! <3 Kiitos ihanasta kommentista! Ajeleppa joku ilta kylään niin laitetaan jotain hyvää purtavaa ja istutaan parantamaan maailmaa tuonne kesähuoneeseen!

      Mulla on kyllä vakaa usko, että elokuussa ne helteet tulee. Tietysti, koska silloin mulla loppuu loma ;) Tsemppiä loman odotteluun ja aurinkoisia vapaahetkiä! <3

      Poista
  6. Ihana tuo vihreä kaappi <3. Ja kaikki muukin <3.
    Mä en oo meidän parvekkeelle muuta jaksanut tehdä kuin laittaa kesäkukkia ja hoitaa niitä. Tosin isäntäkin hoitaa niitä. ja nyt on hoitamista. Nypein tuossa orvokkeja muutama päivä sitten, T kysyi multa yhdestä kukasta sitten, että mitä ruskeita siinä on? Ihan täynnä kirvoja! En tiedä kuinka puusilmä oon ollut, mutta se oli siis polyrottinkinen parvekelaatikko siinä kaiteella. Se kuhisi kirvoja, paljon kirvoja, ihan h-tisti kirvoja. Tuhansittain. Multa kuhisi niitä, kukat täynnä, ja kaikki ei mahtuneet ruukun sisäpuolelle, vaan niitä oli ulkopuolellakin. En edes ajatellut yrittää pelastaa niitä orvokeita. Päätyivät biojätteeseen. Muutamia on näkynyt muissakin, mutta yritetään tuhota niitä mäntysuopaliuoksella.
    -Niina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan kirvat! Ikävä kiusa :( Meillä taas on lehtokotiloita pihalla harmina. Olen maksanut lapsille 5 senttiä per tapettu kotilo :D Nyt kun tultiin lomareissulta kotiin, oli täällä satanut niin paljon, että herneet ja pelargoniat on ihan ränkkäniä kun ovat saaneet liikaa vettä :/ Haastava tämä suomen kesä ja ilmasto.

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)