tiistai 11. heinäkuuta 2017

Rust-oleum -kalkkimaali

Lupasin laitella teille käyttökokemuksia tästä Prisman hyllystä löytyneestä kalkkimaalista!

 Olen maalaillut aikaisemminkin kalkkimaalilla, mutta merkki ja sävy on ollut eri. Oman kokemukseni mukaan tämä Prisman maali ei eronnut mitenkään muista kokeilemistani kalkkimaaleista. Väri on hyvin peittävä, lopputulos kauniin himmeä ja maali kuivuu tällaisen hätähousun mielestä ihanan nopeasti! Lisäksi tykästyin kovasti näiden maalien värivalikoimaan!


 


Tämä keinutuoli on kirppislöytö parin vuoden takaa ja se oli alkuperäiseltä väriltään syvän musta. Tuoli oli kaunis sellaisenaankin, mutta en vaan osannut nähdä noin suurta tummaa kalustetta meillä. Jotenkin karsastin sitä ja keinu olikin talven yli ulkona kesähuoneessa, josta se matkusti kellariin ompsuun... 

Nyt kun se on saanut uuden värin ylleen se pääsi jokapäiväiseen käyttöön olohuoneeseen! Löysin vielä H&M homesta ihanan tyynynpäällisen, joka toistaa tuota vihreän sävyä. Joku saattaa ihmetellä tätä värivalintaani, joten täytyy valaista, että mun lempiväri oli lapsena vihreä. Hammasharjankin piti olla vihreä silloin! Maalina on siis Rust-oleum Chalky Finish ja värinä Sage Green.




Maalin kuivuttua levitin vielä valkoisen kalustevahan, joka tekee pinnasta kestävämmän ja pölyä sekä kosteutta hylkivän. Vahan valkoinen väri haalensi hieman vihreän sävyä ja toi vielä enemmän esiin maalin elävää pintaa. Jos tuota efektiä ei halua niin kannattaa käyttää kirkasta vahaa tai lakkaa.


 


Meillä on ihan mahdotonta kuvata kesällä päiväaikaan, sillä valoa tulvii joka ikkunasta ihan liian kanssa. Joka suunnasta tunkee vastavalo pilaten kuvan... Toivottavasti näistä saa kuitenkin jotain osviittaa. 

 Tässä triossa on jotain mun silmää miellyttävää! Vanha turkoosi kaappi, harmaanvihreä puusohva ja vihreä keinutuoli. Eripariset, mutta silti yhteensopivat.


 


Lapset tykkäävät keinutuolista aivan erityisesti. Onhan siinä kiva kiikkuen katsella telkkaria, tietenkin! 

 
 


13 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihana ja sopii teille. Huomasin kanssa prismassa nuo kalkkimaalit ja vielä en ole kokeillut. Minullakin odottaa kiikkutuoli korjausta ja maalia pintaansa. Tarkoitus on kyllä kalustemaalilla maalata mustaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehhee, no meilläpä onkin sitten päinvastaiset suunnitelmat värien suhteen :D Kivaa maalausprojektia sinulle kaima!

      Poista
  2. Kiva kuulla, että maali toimi hyvin. Sävy on todella kaunis. Taidankin suunnata pikimmiten prisman maaliosastolle. Kesähuone kaipaa pientä pöytää ja keksin, että vanha yöpöytä sopii sinne hyvin, kunhan sen vain ensin maalaa.

    Kaunis trio sinulla. Ihania aarteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä voin suositella tätä maalia oikein lämpimästi! Ja tosiaan tykästyin niihin sävyihin mitä hyllystä löytyi! Laitahan kuvia kun saat yöpöydän maalattua!? <3

      Poista
  3. Minä olen ihastunut myöz näihin kalkkimaaleihin.Pitäisköhän ensi kokeilla ihan pieneen tilaan seinässä vaikka eteiseen,että mille näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole seinissä (vielä) kalkkimaalia, olen maalaillut vain kalusteita tähän mennessä, joten kerrohan ihmeessä ja laita kuvia jos päädyt kokeilemaan! Kaikki kuvat kalkkimaalatuista seinistä on ainakin minusta olleet aivan ihania!

      Poista
  4. Niin kaunis tuo keinutuoli, kyllä siinä on mukava kiikkua:) Väri on ihan täydellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Keinutuolin malli on minusta tosi ihana ja nyt värikin miellyttää silmää :)

      Poista
  5. Ihan huippua että Prismankin hyllystä löytyy tuollaisia maaleja :) IIKS kohta käy niin että ruokakaupassakin kestää odotettua pidempään kun tulee käytyä kaikki muutkin hyllyt läpi ;) Ihana kuva tuo missä tosiaan sohva ja keinutuoli ja kaappi, kaunista <3 Valoisaa ja kodikasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on ihan huippua ja pisteet Prismalle tästä valikoiman lisäämisestä! Nyt tulee ruokaostoksia tehdessä vilkuiltua maalihyllyihinkin...jaiks! :P

      Ja kiitos kehuista <3 Itse sitä on niin kriittinen ja aina näkee vaan mitä pitäis parantaa ja uudistaa :P

      Poista
  6. Enpä olenkaan tiennyt, että Prismastakin löytyy kalkkimaaleja. Kiitos vinkistä, pitääpä kurkata meidän Prisma vähän laajemmin ens ruokareisulla!! Keinutuolista tuli tosi kivan näköinen ja sopii teille tosi hyvin 👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolle kalkkimaalihyllylle kannattaa hetkeksi pysähtyäkin! Minä ensimmäisellä kerralla nappasin vaan esitteet kotiin luettavaksi ja seuraavalla kerralla maalipurkit päätyivätkin sitten ostoskoriin :D

      Poista
  7. Minä maalasin kalkkimaalilla (Prismasta ostettu) tietsikkapöydän. En saanut maalista tasaista. Maalasin pensselillä ja kun katsoo sivusta niin pinta näkyy kirjavana?? Olin vähän pettynyt. Laitoin sitten lakan päälle kahteen kertaan. Tosin olen tyytyväinen väriin (vaalea harmaa) ja tulee huoneen kulmaukseen jossa ei huomaa pöydän kirjavuutta. Teinkö jotain väärin kun en saanut tasaista??

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)