keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kesäkuun ompelut


Täältä tulee kesäkuun ompelupostaus!


Kesäkuussa oli vihdoin aikaa istua ompelukoneella (kiitos huonon ja kylmän sään), joten lasten kesävaatekaappi sai täydennystä. 

Poika valitsi itselleen PaaPiin pop up -myynnistä tällaisen keltaisen aika poikamaisen trikoon.  


 


Trikoo on niin miellyttävä kesävaatekangas, ohutta ja joustavaa, muttei kuitenkaan hiostavaa. Ja silittäminenhän on aivan yliarvostettua, heh.


 


Tämä setti on ehtinyt parin viikon aikana päälle jo useamman kerran. Äidin ja pojan suosikki! 


 


Tyttö sai ah, niin ysärit pyöräilyhousut! Tässä kohdassa mun on pakko myöntää, että olen kade. Olen siis itsekin käyttänyt perustrikoisia pyöräilyhousuja nyt tänä kesänä ahkerasti :D Ne on niin kauheet, mutta myös niin mukavat! 


 


Lisäksi tein vanhan osto-topin pohjalta vapaasti leikellen uuden topin. Tämä on tytön PaaPiin pop upista valitsema kangas ja niin kaunis! Kuosissa seikkaileva pupuneito omaa saman nimen kuin meidän tyttö ja uskonkin sen vaikuttaneen osaltaan kangasvalintaan.


 


Poika sai vielä yhdet ruudulliset shortsit ja pari t-paitaa reissuun mukaan. 
En ehtinyt kuvaamaan niitä ennen käyttöönottoa, joten kuvat on napsaistu pyykkinarulta nostetuista ja hieman ruttuisista vaatteista. Älkää antako häiritä.


 


Shortsit toimii molempien teeppareiden kanssa, 
vaikka tuohon keltaiseen yläosaan näitä alunperin  mätsäsin.


 


Tässä vielä muutama sovituskuva vaatteista. Hyvin toimivat lomalla ja huomasin, että ne on myös yllättävän hyvin yhdistettävissä muihin aikaisemmin ommeltuihin vaatteisiin. Jee! 




Näissä kuvissa näkyvät tytön peplum ja pojan t-paita on aikaisemmin ommeltuja. 





Myös nämä alakuvan shortsit on viime kesäiset. Kiitos silloin hieman ylipitkien lahkeiden. Kiva, että mahtuvat vielä jalkaan! 




Tänään täällä kaakossa vietetään sadepäivää. Olisi siis loistava ompelusää, mutta minä sainkin isosiskon kylään ja me päätettiin viettää päivää alennusmyynneissä ja elokuvateatterissa! Kivaa! 

Mukavaa keskiviikkopäivää kaikille! 







10 kommenttia:

  1. Olet ommelut taas niin kivoja vaatteita lapsille. Pöyräilyshortsit oli minullakin 90-luvulla. Oi, niitä aikoja. Kotiasuna mulla päivittäin käytössä trikoocaprit. Niin parhaat kotihousut.Mukavaa shoppailu- ja leffapäivää Sinulle, Marika ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Täälläkin viihdytään trikoissa, mutta minä pidän niitä kyllä ihan kodin ulkopuolellakin :D Harvoin tulee kiskottua farkut enää jalkaan, leggarit on niin paljon mukavammat päällä :P

      Ja kiitti, leffa oli hauska (Itse ilkimys 3) ja seura hyvää! <3 Elokuvissa on aina kiva käydä!

      Poista
  2. Niin kivoja vaatteita taas! Ja hei, siis noi ruusupöksyt... ♥ Musta toi kuosi on ihan samanlainen kuin mun yksissä henkkamaukka-trikoissa! Piti oikein tsekata - no eihän se ihan samanlainen oo, mutta melkein. Joka tapauksessa tykkään kovasti!

    Minusta pyöräilyhousut on ihan parhaat. Mä viis veisaan muodin tuulista niiden suhteen - oon kaikki nämä vuodet niiden huippuajoista asti pitänyt sellasia kesäisin. Tosin ne mun pökät on vaan ihan itse katkaistuja pidempiä trikoita, ja niiden käyttö on lähinnä ollut tuolla maalaushommissa. Mutta kuitenkin, kyllä mä voisin edelleen pitää sellasia T-paidan kanssa missä vaan, etenkin jos ne olis tollaset söpikset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kävin just viemässä siskon bussille pyöräilyhousut jalassa :P Ai niin ja aamulla kävin samaisissa kauhistuksissa lähikaupassakin, hahhaa! Pitäis ehkä ommella itsellekin niitä? Vielä kun olis niin lämmin ettei ne päällä tarttis palella...melko söpöä kun on reidet kananlihalla :/

      Poista
  3. Tosi kivoja kuoseja, varmasti mukavia kesävaatteita! Mukavaa päivää ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuosit ja kauniit kankaat on varmasti yksi ja ainoa syy miksi ompelen :D Ja monesti vähän tylsempikin kuosi näyttää vaatteena ihan eriltä kuin kankaana! Kivaa torstaita sulle Maiccu! <3

      Poista
  4. ihania vaatteita. Hieman tuli ompeluhimo, mutta muksut jo niinisoja, että halvemmalla saan kaupasta..siksipä omepelin vain tyynynpäällisiä ja uuden pöytäliinan...siis supervaikeita juttuja ;)
    Ensiviikolla lämpiää, tai olen ainakin tilannut aurinkoa ja lämpöä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Satu, ompelet itsellesi jotain ihanaa!! Eikä se vaikeus tai helppous, vaan se itsetehty lopputulos ja mielihyvä siitä! Mutta totta, kaupasta ihan oikeasti saa halvemmalla :/ Kattelin eilen H&M alerekkejä ja ostin tytölle mekon hintaan 3€!! Ei sillä saa edes lankoja koneeseen!!

      Toivottavasti sun lämpö-tilaus toteutuu, tuolla ulkona on ihan hyytävä tuuli! :O

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)