tiistai 18. heinäkuuta 2017

Kotipihan piknik


Täällä kaakossa on ollut eilen ja tänään vähän sateista ja epävakainen sää, mutta viikonloppuna me suorastaan asuttiin pihalla.

Mikään ei ole kivempaa kuin nostaa aamulla viltit ja penkkien pehmusteet pihalle ja hengailla koko päivä ulkona. Radio soi taustalla, lapset leikkivät ja koira nukkuu varjossa pihapöydän alla.




Jonkun tosin pitäisi kertoa koiranpennulle, ettei pöydän päällä makoilu kuulu piknik -henkeen eikä sitä katsota oikein hyvällä. Minä en raaskinut.
No toisaalta, ei se ole kovin vakavaa. Pari tassunjälkeä valkoisella liinalla ei maailmaa kaada. 




Pihalle kannetaan niin aamiainen, lounas, kuin päivällinenkin. 
Unohtamatta iltapalaa ja päiväkahveja! 


 

Ruuan päälle voi ottaa huilit puusohvalla tai nurmikolle levitetyllä viltillä. Minulla on tapana kantaa pihalle pino vanhoja siustuslehtiä ja selailla niitä auringossa. Siis jopa kaksi kertaa tänä kesänä, jeah. Kiitos Suomen ilmaston.

 
 


 Siinä pihalla pyöriessä napsin samalla kesäkukista kuivia lehtiä, tutkailen kasvatuslaatikon herneiden kasvua, potkaisen koiralle palloa ja annan lapsille vauhtia keinussa. 

Olen myös saanut toimia tuomarina trampoliinitempuissa, hulavanteen pyörityksessä ja saippuakuplien puhaltamisessa. Mistä kaikesta voikaan kilpailla, niin siitähän muuten sitten kilpaillaan!! Kuten siitä, kumpi viheltää kovemmalla äänellä, kumman röyhtäys kestää pidempään tai kummalla on pidempi isovarvas. Huh.


 


Olen huomannut, että jos minä lähden pihalle puuhailemaan, niin ei mene montaa hetkeä, kun muu porukka tulee perässä. Koira ensimmäisenä. 

 

Meillä ei tarvitse olla yksin. Varsinkaan jos pöytään on katettu jotain pientä purtavaa!

 
 



Nyt vaan toivotaan että nämä loman viimeiset viikot pitelisi poutaa ja aurinkoista säätä! 

Minä siivosin eilen kesähuoneen ja napsin sieltä muutamia kuvia, eli kesähuonepostausta olisi tarjolla ihan pian! Aurinkoista tiistai-iltaa kaikille! 




 

14 kommenttia:

  1. Kesän parhaita hetkiä on kyllä perheen yhteiset ruokailut ulkona (meillä kesähuoneessa). Jotenkin niitä on vaan ollut aika niukasti tänä kesänä. Noh, onhan tässä vielä aikaa! Jotenkin multa vaan meinaa unohtua se ulosmeno esimerkiksi ihan vaan kahvikupin kanssa. Pitää tsempata! Mukavia lomapäiviä teille kaikille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin eilen kesähuoneen siivouksen päätteeksi istuttiin siellä syömässä myöhäinen lounas <3 Siellä ei niin haittaa vaikka sataisi tai tuulisi :) Kahvikupin kanssa ulkoilu onkin muuten ihan parasta! Ja jäätelöpuikon! Molemmat kuuluu kesään :) Ja kiitos, nämä lomapäivät tuntuvat hujahtavan kauheella vauhdilla, pitää koittaa ottaa niistä kaikki irti! <3 Ihanaa viikonjatkoa sulle Krisse!

      Poista
  2. Ihanan kesäistä touhuilua <3 Täällä tänä kesänä menty vahvasti työntäyteisesti, mutta pieniä hetkiä varastettu rentoilulle sieltä täältä! Kesä on ihanaa, keleistä huolimatta (aina tämä talven voittaa!!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta <3 Kesä on aina kesä ja valoisuus on niin ihanaa! Minä olen sateesta ja huonoista ilmoista huolimatta päättänyt kulkea shortseissa ja mekoissa :D Koska nyt on kesä! Kyllä tästäkin kesästä jää ihania muistoja ja rusketusrajoja syksyn pimeisiin iltoihin muisteltaviksi <3

      Poista
  3. Ihania kesätouhuja pihalla <3 Ja hauska tuo haukku...pentuna se ehkä olikin kiva pöydällä, mutta nyt täysikasvuisena täyttää KOKO pöydän :D

    Tänä kesänä on jäänyt todella vähiin esimerkiksi ulkona syöminen. Usein syön aamiaisenkin terassilla, mutta nyt ei ole tarjennut. Se harmittaa kyllä.

    Huomenna ajttelin isännän synttäreiden kunniaksi kattaa ulos...mikäli ei kaatamalla sada ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me naureskeltiin miehen kanssa, että tarvii tehdä suurempi pöytä pihalle, että koira mahtuu mukaan :D Se on kyllä hassu tapaus!

      Tämä kesä ei tosiaan ole kannustanut ulkokattauksiin :/ Toivottavasti teidän tämän päivän suunnitelmat onnistuvat ja pitelee poutasäätä (meillä kyllä satelee vähän väliä ja lapsen makoilevat yökkäreissään vielä nyt puoliltapäivin...) <3

      Poista
  4. Ihanan leppoinen kesätunnelma siellä <3 Kummat on kesäkelit kyllä nykyään! Sateen kanssa saa lähes juosta kilpaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuule minä olen tänä kesänä juossut kerran jos toisenkin kilpaa sateen kanssa noita pehmusteita sisätiloihin :D Tai pihalle kuivumaan jätettyjä uimakamppeita! Yhden sateisen yön oli pyyhkeet ja uikkarit ulkona ja aamulla ei niin kuivat, auts! :D

      Poista
  5. Moikka.
    Olisitko joskus tehnyt postauksen teidän koirasta? Rotu/miten päädyttiin tähän rotuun/luonne/kommelluksia koiran kanssa jne :)
    Olisi kiva "tutustua" koiraan tarkemmin :) ja mikä hänen nimensä on? Kuinka tulee kanin kanssa toimeen?

    Kivoja kesäpäiviä teille kaikille :)
    T. Äiti kolmelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumusta onkin jo aika paljon juttua täällä blogissa, käy kurkkaamassa sivupalkista tai tämän postauksen alareunasta löytyvää Lemmikit -tägiä, sen alta löytyy tarinaa tästä karvamöhköstä! <3
      Se on kohta puolitoista -vuotias ja sen korkeuskasvu on nyt päättynyt. Seuraavaksi se alkaa keräämään massaa ja on todennäköisesti n. vuoden päästä vasta lopullisessa koossaan :) Kanista se tykkää (jahdata ja syödä papanoita sen vessalaatikosta) mutta kani ei siitä ;) Joten ollaan pidetty karvatyypit erillään toisistaan.

      Ihania kesäpäiviä teille myös! <3

      Poista
  6. Ihana koti ja piha teillä, kyllähän tuolla viihtyy.
    Meillä vietetään todella paljon aikaa ulkona ja kaikki vieraatkin saavat kesäisin kahvinsa takapihan terassille. Voi kesä, miksi oletkaan niin säälittävän lyhyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Minä ihastelen kovasti teidän uudistunutta pihamökkiä! Tarviin niin tuollaisen oman syrjäytymispesän (kerran kuussa) jonne kukaan ei tulis sotkemaan ja meluamaan :D Eli lukko oveen, hahhaa!

      Poista
  7. Todella kauniita kuvia taas. Ihana piha!!
    Tänä kesänä on tosiaan ollut vähän harmillista noiden pehmusteiden kanssa: koko ajan saa juosta edestakaisin ja kantaa niitä pihalle ja ulos. Katettu tila olisi hauska....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vivi! <3 Tämä piha hurmasi mut ensimmäisenä kun käytiin tätä kotia katsomassa! Joku oma juttunsa näissä vanhoissa pihapiireissä vaan on :) Omenapuut, marjapensaat ja vanhat perennat, ei siihen muuta tarvitse kuin laittaa pöytäryhmä suurimman puun alle ja valmis! :D

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)