lauantai 24. marraskuuta 2012

Solidaarisuuden nimissä...

Oli minun ommeltava myös tyttärelle housut. Ompelinhan pojallekin: http://palanuttasiirappia.blogspot.fi/2012/11/o-o-o-o-ompelen-niin-nain-ja-vaarinpain.html

Tytölle tuli mustat trikoiset haaremi-malliset housut, joissa on korkea vyötäröresori ja pitkät resorit myös polvesta alaspäin. Kaavoja minulla ei edelleenkään ole, joten nämä tulee valmiiden housujen pohjalta, omasta päästä mukaellen ja jokaista tilkkua hyödyntäen. Nämä on kivan helpot pöksyt ja aivan huiput kun näin talvella pitää vetää toppasaapasta (tai kumisaapasta, huoh) jalkaan ja näissä on kapea tuo lahkeensuu eli se sujahtaa hienosti saappaaseen. Musta väri käy oikeastaan kaikkien tunikoiden ja puseroiden kanssa, vaikka vähän synkkä onkin. Ensi kerralla sitten jotain pirtsakkaampaa, ehkä?


Viime kesänä tein omasta mielestäni aika ihanan hameen ja huvin kirpputorilta löytämästäni retrosta pöytäliinasta. Se vaan on niin kesäinen ja ohut, ettei sitä näin talvella oikein voi pitää. Toivon kovasti että se mahtuu vielä ensi kesänä, on se niin herkullinen.


Olen koittanut pitää silmät auki kirppiskierroksilla, mutta vielä ei ole tullut vastaan mitään näin ihanaa ja edullista kangasta. Fb-kirppareilla ja huutonetissä tuntuu hinnat nousevan pilviin kaikissa värikkäissä ja retroissa kankaissa. Eipä silti, mun ompelukone teki tenän näiden viimeisimpien ompeluksien aikana, alapuolan pidike (tai mikä lie?) ei pysy paikallaan vaan pomppii ja lenksuu ommellessa ts. ommelta ei tule, vaan se purkaantuu ja menee sen tuhannen solmuun. Varmaan tunnin taistelin, puuskutin, hikoilin ja tuskailin sen kanssa, mutta pakko myöntää tappio ja todeta että pitäis kai viedä kone huoltoon. Tai kirjoittaa joulupukille? Jokatapauksessa, uusia ompeluksia ei ole hetkeen tulossa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)