maanantai 4. helmikuuta 2013

Hönes Jällipuro

Arvaattekin jo, se on meidän suloisen naaras kanin nimi. Nimi on unisex, mutta kani ei, hehhe. Tämä kani on töpäkkä tapaus; pamauttelee jalkaa jos lapset yrittävät liian liki ja kovasti järjestelee häkissään paikkoja heittelemällä ruokakuppia ja kuopimalla vilttiä.

Hönes Jällipuron nimi tulee meidän jo aikaisemmilla kaneilla käytetystä yleisnimityksestä kaneille, joka tulee tietysti sanoista JÄNIS = JÄNES = HÖNES. Jällipuro taas  tulee kanin "kohtalosta" palindromina Myllypuron jänis = Jällipuron Mynis. Simple as that.

Vähän arka on vielä Hönes Jällipuro, ei oikein uskalla tulla häkistä ulos vaikka ovi on auki. Ja isähenkilön kohtalaisen äänekästä aivastusta se vähän säikähti. Mutta siisti se on! Ehkä sillä on edellisessä kodissa ollut vessalaatikko tai sitten se on luonnonlahjakkuus, sillä heti kun laitoin sille pisulaatikon, niin se otti sen käyttöön eikä sen koommin ole muualla häkissä näkynyt jätöksiä! Hieno pupu! Sen turkki on todella hyvässä kunnossa, silmät ei rähmi ja se syö hyvin, kaiken mitä sille antaa, mutta ei se laiha ole, sellainen sopusuhtainen lähinnä mitä luppakorvakanit eivät useinkaan ole.Vähän se näyttää epäluuloiselta, vai mitä? -Milläs asialla siinä liikut?


2 kommenttia:

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)