sunnuntai 18. elokuuta 2013

Eräs sateinen mökkipäivä

Lauantaille sattui sateisempi päivä; jo aamusta saatiin kuunnella sateen ropinaa peltikattoon. Haettiin kammarista lelulaatikot keskelle tupaa. Kattilassa porisi perunat ja mies sytytti takkaan tulet. Sopuisaa ja rauhallista.


Illalla sade taukosi ja lähdettiin kävelylle katsomaan sonninmullikoita ja kokeilemaan meriveden lämpötilaa läheiseen venepoukamaan. Matkan varrelta poimittiin useampi kourallinen villivadelmia ja naposteltiin ne heti. Herkkusuut.

Kävelyn päälle käytiin savusaunan leppoisissa löylyissä ja isähenkilö paistoi meille ulkotulella makkaroita ja juustovoileipiä. Pelikortit kuuluvat mökille kuin nenä päähän ja tälläkin kertaa piti ottaa pari kierrosta ristiseiskaa ja tavallista seiskaa ennen retrotäkin alle painumista.

Yleensä sitä toivoo, että tulisipa kaunis ilma kun mennään mökille, mutta eivät nämä sateisemmatkaan mökkipäivät ole hullumpia.

2 kommenttia:

  1. Onpas ollut letkeetä tunnelmaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä, joskus näin :) Yleensä mökillä oleminen on melkoista työleiriä ;) Vaikka sai tuo isähenkilö taas kaikkea aikaan; maalasi takan, kaatoi pihakoivuja ja pilkkoi ne klapeiksi. Minä olin vähemmän aikaansaava.

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)