lauantai 24. elokuuta 2013

Terveisiä mökiltä

Nyt ne syksyn merkit näkyvät ihan todenteolla täällä mökillä.

Yöllä piti hakea kanit kasvihuoneesta tupaan lämpimään, kun lämpömittari osoitti enää vain +5 astetta. Päivällä kuitenkin on ollut oikein aurinkoista ja lämmintä ja pihalla on voinut puuhastella ihan t-paitasillaan. 

Pihan koivut tiputtelevat keltaisia lehtiä ympäriinsä eikä tomaatit jaksa enää punertua pensaissa, kyllä se vaan syksyä tekee. Ulkohuussikaan ei ole iltaisin enää kovin kutsuva, koskapa on pimeä. Täällä on aivan pilkkopimeää ennen iltakymmentä ja tähdet loistavat kirkkaina viileässä illassa.

Porkkanat alkavat olemaan kypsiä ja huomenna napataan kotiin vielä viimeiset raparperit ja mintut (huvila&huussi ohjelmassa kerrottiin että raparperi-minttu-mehu on maukasta, joten sehän on otettava kokeiluun!)

Illalla paistettiin ensimmäiset tikkumakkarat tuvan uudessa takassa. Kerroinko, että (iki)vanha takka-leivinuuni oli rikki ja tänä kesänä se purettiin torpan taa ja muurattiin uusi hieno takka tilalle? No nyt se isähenkilön kesäloman uurastus palkitaan, takassa saa pitää tulia, eikä tarvitse enää lämmittää sähköpattereilla. Takasta tulee niin ihana tunnelma ja tuoksu tupaan, ai että! 

Näihin tunnelmiin! Hyvää lauantai-iltaa :)

Olenko minä aika iso vai kaasuliesi vaan pieni?2 kommenttia:

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)