tiistai 6. elokuuta 2013

XPRS

Lähdettiin eilen Viking XPRS -laivalla päiväreissulle Tallinnaan, ihan muuten vaan. Kolme äiti-ihmistä ja kolme alle kouluikäistä nilviäistä.

Täytyy sanoa, että päivä meni hurjan nopeasti. Tämä "paketti" oli juuri sopiva pienille kärsimättömille ihmisille! Aamulla sai nukkua pitkäänsyödä tukevan aamupalan ja pakata matkakamppeet valmiiksi. Laiva lähti klo 11 aamupäivällä ja matka Tallinnaan kesti kolmisen tuntia, maissa oltiin kolme tuntia ja taas kotimatkalla kolme tuntia. Eli missään vaiheessa eivät lapset ehtineet pitkästyä. Laivalla oli järjestetty mukavasti ohjelmaa leikkihuoneen läheiselle lavalle. Siellä tervehti Viikkarin kissahahmo, Ville Viikinki lapsia, oli tanssia, nukketeatteria, piirustuskilpailu ja bingo. Takaisin tullessa käytiin buffetissa vetämässä ähkyt (kuului matkan hintaan), äitihenkilöllekin maistuivat perunagratiini ja lihapullat, nuorisolle taas jälkkäripöydän tuoreet mansikat ja leivonnaiset. Aaah, se limuhana on ihana! Äitihenkilö vetäisi pienet pepsimax -överit sen hanan kanssa ja kotimatkalla pissatti niin maan mahottomasti.

Tallinnassa paistoi aurinko ja äitihenkilö meinasi pökrätä pitkiin farkkuihinsa. Hätiköity paniikkivalinta aamulla ikkunasta näkyneisiin tummiin pilviin vedoten. Joskus voisi uskoa säätiedotuksiin?

Päätettiin yhteistuumin pysytellä rannan lähistössä koska kellään ei ollut sen suurempaa tarvetta shoppailla eivätkä lapset olisi todennäköisesti jaksaneet kävellä kovin pitkää matkaa. Kaukaa viisaasti eräs seurueemme äiti-ihminen oli pakannut kylmälaukkuunsa muutaman virvoittavan tölkin, jotka nautimme sivistyneesti päivittäistavarakaupan edustalla olevalla penkillä. Lapset siinä bongailivat erilajisia lintuja; merilokki, pulu, varpunen... Hehh. 

Jottei nyt aivan hukkareissu olisi ollut niin pitihän nyt jotakin ostaa. Muutakin kuin mummun savukkeet ja isähenkilön alkoholit. Löysin aivan täydelliset posliiniset mansikkakulhot kauniilla maalauksilla, edullisesti tietenkin. Ja sorruin juustokakun makuiseen Kalev valkosuklaaseen (mutta minua yllytettiin! Ja hei, en sentään langennut sataman halpoihin rayban ja guess -kopioihin) Laivalta piti ostaa Dajm-säkki ja ämmäpöötsi tikkaripussi. Tarvitseeko kertoa, että tänäänkin on ollut karkkipäivä? 


Eikö olekin kaunis?! Pakko oli ostaa kaksin kappalein :)

 Sen verran hektinen oli reissu, että kuvien ottaminen jäi melkeinpä kokonaan. Sellaista se on, kahden pienen kanssa matkustaessa. 

Tämä päivä onkin kulunut kotona verkkareissa teletappeja tuijottaessa ja akkuja ladatessa (niitä henkisiä you know).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)