tiistai 30. joulukuuta 2014

Reseptin soveltamista

Saatiin tänään kivoja vieraita kylään ja tuli tarve keksiä jälkiruoka meille allergisille. Jotain makeaa, nopeaa ja kaikille sopivaa.

Ihan itse sovelsin sitten kauralastureseptiä suotuisammaksi ja onnistuin! Tuli allergiakeksejä.

Ne maistui jäätelön kanssa, meille aikuisille, kuin lapsi-vieraillekin niin hyvin, että jäljelle jäi vain tämä.

 


Tässä teillekin kiva ja helppo ohje:


Kauralastut
(maidoton-munaton-gluteeniton-vegaaninen)

80g maidotonta margariinia (tummansininen Keiju)
vajaa desi hienoa sokeria
1 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kauralastuja (gluteenittomia)
1 rkl tattarileseitä
1 rkl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaurakermaa

: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata margariini kattilassa liedellä, lisää sokerit ja anna sulaa. Nosta kattila pois liedeltä. Sekoita kaurahiutaleet, tattarileseet, perunajauhot ja leivinjauho keskenään ja lisää rasva-sokeriseokseen. Lisää vielä kaurakerma, sekoita tasaiseksi ja nostele lusikalla pieniä kekoja leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista uunin keskitasossa noin 8-10, varo palamista.

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi sinulla! Liityn kyllä lukijaksi. Terkkuja täältä hyisestä Norjasta, jossa olemme lomailemassa. Tulehan vastavierailulle pyhien aikana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei huippua! :) Kiitos kovasti! Tulen toki kurkkimaan :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)