keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Tou-tou-touhutaan

Näin-me-tonttuillaan!
(Jouluaskarteluja, -ompeluita ja -ostoksia)


Eilen sain taas jouluinspiksen! Puoli päivää meni taloa lämmittäessä, mutta sen toisen puolen sain käytettyä tehokkaasti puuhastellen.

Lasten kanssa ostettiin tuollaisia paperimassapalleroisia ja hopeanvärisiä piippurasseja. Niistä tehtiin taas näitä sympaattisia lumiukkoja. Ne edelliset ukkelit löytyvät TÄÄLTÄ.
Laitoin hammastikun noiden pallojen väliin ja vähän liimaa niin ne pysyy paikoillaan. Tussilla silmät ja suu ja piippurassi kaulaliinaksi. Porkkananenänä toimii hyvin oranssi hamahelmi. Tavallinen ompeluneula menee kevyesti tuosta päälaesta läpi ja sillä saa pujotettua langan ripustusnaruksi.

Viime vuonna nämä laitettiin roikkumaan keittiön pöydän päälle lamppuun, mutta nykyiseen valaisimeen ei enää saa mitään ripustettua, joten lumiukot pääsevät kuusen oksille ihasteltaviksi. Illalla ompelin lapsille viimevuotisten (KLIK) punaisten -joustofroteisten tonttulakkien kaveriksi ohuemmat harmaat tähtitrikoiset lakit. Näihin en laittanut resoria ollenkaan, vaan jätin reunan rullaantumaan. Eipähän purista ja ahdista.


Summassa leikkelin taitteelta tämän malliset tällä kertaa. Yllättävän hyvin istuu lasten päähän tämä malli. Trikoo on materiaalina tosi ihana, parempi näin sisäkäytössä kuin joustofrotee. Näissä ei tule pikkutontuille hiki.

Minulle tuli jo marraskuun alussa visio, että haluan jouluksi kaksi valkoista paperitähteä. Toisen ruokailutilan ja toisen olohuoneen ikkunaan. En meinannut löytää mistään edullisia ja kivoja ja nettikaupoissakin tulee tylsät postikulut aina päälle.
Nämä tarttuivatkin yllättäen Prismasta kärryyn ja maksoivat alle 5 euroa kappaleelta! Tietenkään näihin ei kuulu valaisinosat, jotka pitää siis ostaa erikseen jos sellaiset haluaa, mutta minä en halunnut. Meillä on joulu/tunnelmavaloja jo niin paljon, ettei ole tarvetta valaista näitä tähtiä enää niiden lisäksi.
Tässä näkyy syy, miksi halusin niitä kaksi. Minusta näyttäisi hassulta, jos toisesta ikkunasta puuttuisi tuo tähti. Näin parina ne tuovat yhtenäisyyttä olohuoneen ja ruokailutilan välille.


Oravatyynyt on viime viikonlopun löytö Ikeasta. Näissä on sellainen pehmeä samettinen pinta. Sopii hyvin talvikodin sisustukseen, eikö vaan?Ja vihdoinkin löytyi hyasintteja! Näitä etsin Ikeassa, kun nettisivujen mukaan niitä piti sieltä löytyä, mutta turhaan etsin. Ei löytynyt myöstään Citymarketista, mutta nyt niitä oli tullut Prismaan <3 Ne saivat mökiltä kotiintuodut lyhdyt ruukuikseen. Aika kivalta näyttää vai mitä?

 

Ostin tänään taas yhden uuden joululehden. Olen korvamerkinnyt aika monesta lehdestä jo jouluisia ruoka- ja leivontareseptejä, joita voisin tulevana viikonloppuna kokeilla. Löytyisihän netistäkin vaikka ja mitä, mutta noista lehdistä saa kivoja ideoita ja niitä voi plärätä tässä sohvalla mennen-tullen ja joka välissä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)