tiistai 2. joulukuuta 2014

Tytär jauhopeukalo

Tyttö tahtoi leipoa meille tähtitorttuja päivälliselle jälkiruuaksi. (tosiasiassa niitä ei syö kuin hän ja isähenkilö) Ihan alkutekijöistä ei lähdetty liikkeelle vaan oikaistiin pakastetaikinalla. Niin se vaan mallin mukaan taitteli sakaroita ja väkersi hillosilmiä. Hienoja ja hyviä niistä tuli.

Ylpeyttä puhkuen se kertoi kotiin saapuvalle isähenkilölle leiponeensa torttuja ihan itse.
Tosi kätevä muuten tuo Ikean leivonta-alusta. Ei mene pöydänpinnat pilalle ja siitä löytyy muuntotaulukko (kg, cup, pound...) ja lisäksi sen voi pestä tiskikoneessa.


En muista kerroinko teille syksyllä siitä, kuinka tein hilloa omien puiden luumuista? Anoppi siis poisti tuoreista luumuista kivet ja kiehautti luumut soseeksi, minä keittelin soseesta dansukkerin ohjeella luumu-ananashilloa. TÄÄLTÄ löytyy resepti, jos joku haluaa kokeilla!

Tuota hilloa on syöty niin lettujen, kuin parta-äijä (Turkkilaisen) jugurtinkin kanssa ja nyt tehtiin osa tähtitortuista tällä hillolla ja toinen satsi sillä perinteisellä kaupan luumumarmeladilla.  

Joko te olette korkanneet torttukauden? 


2 kommenttia:

  1. Joulutorttukausi on korkattu jo meilläkin. Viime viikolla sain eräillä kutsuilla myös hyviä torttuja. Niihin oli laitettu vaniljarahkaa ja omena-kanelihilloa. Oli pakko syödä kaksi...olivat niin hyviä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuu! Kuulostaapa hyvältä tollanen rahkainen torttu :P Pitää testata niitäkin!

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)