lauantai 24. tammikuuta 2015

Vieno toteamus

Tänä aamuna Suuttuja tuli meidän sängyn jalkopäähän seisomaan ja hyvin totisena sanoi; -Äiti, sun pitäis tehdä mulle kakkua. 


Edellisestä kakusta onkin jo tovi. Siis sellaisesta, joka sopisi allergiselle Suuttujallekin. Ja se oli menestys.
Huono äiti, kun ei ole tehnyt lapselle kakkua aikoihin...vissiin yli vuoteen. En tehnyt edes sille sopivaa synttärikakkua, vaikka muita juttuja leivoinkin. 


Jauhokaappia penkomaan ja leipomaan siis heti aamusta!

Kananmuna on leipomuksien kuohkeuden ja taikinan koostumuksen kannalta aika oleellinen asia ja kun sitä ei voi käyttää, niin pitää vähän soveltaa. Tässä käytin koostumuksen parantamiseen banaania ja hilloutuvaa sokeria.


Tässä ohje teillekin.

Banaani-suklaa muffinssit
(vegaaninen, munaton, maidoton)

100g maidotonta margariinia
1,5dl hillosokeria (tavallinenkin varmasti käy)
1tl vaniljasokeria
2rkl tummaa kaakaojauhetta (Van Houten)
1 kypsä banaani
2dl kaurakermaa (Nordic maustamaton)
3dl vehnäjauhoa
2rkl mantelijauhoa
1,5tl leivinjauhetta

: Sulata margariini ja sekoita sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Survo joukkoon banaani. Mittaa vehnäjauhot ja lisää jauhoseokseen mantelijauho, leivinjauhe ja kaakao. Lisää jauhoseosta vähitellen samalla vatkaten (tehosekoittimella) ja lorauta aina välillä sekaan kaurakermaa. Taikinasta pitäisi tulla tasaista, notkeaa ja sitkoisaa. 

Laita taikinaa muffinssivuokiin kahden ruokalusikan avulla, älä täytä piripintaan, nämä kohoavat yllättävän paljon! 

Paista uunin keskitasolla 200-asteessa 10-15 minuuttia. Muffinssit on kypsiä kun siihen tuikattuun hammastikkuun ei tartu yhtään taikinaa. 




Nämä eivät vaadi mitään kuorrutusta, mutta koska kaapista löytyi vajaa paketti mansikanmakuista tomusokeria, niin...
Ja päälle tietysti suklaanomparelleja!



Näistä tuli yllättävän kuohkeita ja silti juuri sopivan kosteita sisältä. Jos sitä näin onnistuneen kokemusen jälkeen vaikka vähän ahkerammin leipoisi pienelle miehelle.


 Makoisan mukavaa viikonloppua kaikille sinne ruudun toiselle puolelle! 





6 kommenttia:

  1. Namnam, näyttääpä oikein herkulle :)

    VastaaPoista
  2. Pitääpä ottaa ohje ylös. Edelliset kananmunattomat muffinssit oli sellasta liisteriä, että jäivät kitalakeen kiinni. :D Oiskohan banaani ja mustikka hyvä yhdistelmä? Meillä kun ei toi suklaa tee kauppaansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vois muuten olla, tai vadelma? Mustikka tekee taikinasta aika tummaa, eikä ehkä niin houkuttelevan näköistä, mutta maku ois varmasti tosi hyvä :P
      Jos ei olis tota maitoallergiaa niin laittaisin sitruuna- tai vaniljatuorejuustoa näihin :P

      Poista
    2. Mä jäin nyt ihan jumiin tohon tuorejuustoon. :D Ekaa kertaa ikinä hylkäsin valmiit reseptit ja sovelsin ja tuli muuten hyviä tuorejuusto-mustikkamuffinsseja. :)

      Poista
    3. Hyvähyvä! Oon joskus tehnyt kuivakakkua johon oon laittanut vadelmia ja vaniljatuorejuustoa, se oli tajuttoman mehevää ja hyvää 😊

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)