torstai 10. tammikuuta 2013

Näin 5v. vedättää, osa 1.

Kerron tässä pienen tarinan nokkelasta 5-vuotiaasta. Peruskiltistä ja tunnollisesta pienestä tytöstä, isosiskosta. Useimmiten se tottelee, yleensä aivan viimeistään silloin kun uhataan jäähyllä tai jälkiruuan menettämisellä.
Tämä nokkela tyttö lähti mummulaan yökylään ja muuten vain aikaa viettämään kun mummu pyysi. Aamulla pakattiin reppuun hammasharja, yömekko ja puhtaita vaatteita. Ja tietysti unilelu ja iltasatukirja. Syötiin mummun kanssa lounasletut ja sitten sanottiin heipat ja halit päälle. Huomenna nähdään!

Mummu ja tyttö lähtivät, kauppaan ja mummulaan. Tytöllä taskussaan äitihenkilöltä saatu 2-euroinen.

Seuraavana päivänä saa äitihenkilö puhelun; -Niin, hmm. Ihan hirmu kiltti se on, tottelee, eikä yhtään ole kiukutellut. Kauniisti käyttäytyy ja on niin mukavaa. MUTTA. Se valvoi puoli kolmeen, ei sitä nukuttanut. Siinä se höpötteli. Ei suostunut omaan vieraspetiin nukkumaan vaan halusi mummun viereen, ja höpötteli. Totesi mummun nukkuvan ja meni keittiön pöydän ääreen askartelemaan. Leikkaamaan saksilla kiiltokuvia. Kun ei sitä nukuttanut. Lopulta, puoli kolmelta, nukkui tyttö koiran kanssa mummun petissä ja mummu kippurassa jalkopäädyssä.

Kotiin tuli aika väsynyt tyttö, reppu täynnä ostoksia. Ei, niihin ei ole kaksi euroa riittänyt. On mummu ostellut. Kun kauniisti pyydetään, liis liis. Oli valotikkaria, kiiltokuvia ja paketillinen muroja. Kyllä. SUKLAAMUROJA. PAKETILLINEN.

Mainittakoon että tämä sama tyttö menee kotona nukkumaan aina yhdeksältä illalla. Ja on täydessä unessa ennen kymmentä. Omassa sängyssä.
Meillä on ollut puhetta, että mikäli tyttö mielii pitää pitkiä hiuksia, niin ne myös harjataan ja pidetään pompuloilla, koska muuten ne ovat paristi päivässä lumesta märkänä, dipattuna ketsuppiin tai kastikkeeseen ja tuhannen takussa. Tänään ruokapöydässä tyttö totesi, että ei Tähkäpään äitiä vaan haitannut että hiuksia oli jokapaikassa kodissa. Sitäpaitsi on tosi eppää, että sinä saat pitää pitkiä hiuksia auki, mutta minä en. Tuossa se nyt hoitaa nukkeaan, hiukset auki. Suloinen. Ovela. Näppärä. 5v.

2 kommenttia:

  1. voi että on mummoa vedätetty =) ihana tarina, ihanat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kyllä! Eikä ollut ensimmäinen kerta ;) Kiero pieni ihminen <3

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)