lauantai 5. tammikuuta 2013

Tuunatut toppikset

Testasin joulupukin (ts.isähenkilön) tuoman ihkauuden ompelukoneen tuunaamalla rikkimenneet toppahousuni. Housuissa oli tällaiselle lyhyehkölle äitihenkilölle liian pitkät lahkeet ja kengän kantapään alle jäätyään ne ovat kuluneet puhki ja vanut tursusivat pihalle. Myöskään vyötäröllä ollut neppari ei pysynyt kiinni tällaisella pulluraisella äitihenkilöllä, vaan joka kerta kumartuessa kuului -phau, ja neppi irtosi. Tuloksena tästä, olivat toppahousut äkkiä valahtaneet lähes polviin. Ei kiva.

Mutta tsadaaaaaaa! Nyt ne ovat uutta hienommat ja paremmat! Tein lahkeensuihin taitokset ja ompelin uudet käänteet, jolloin risat kohdat jäivät sinne käänteeseen piiloon. Vyötäröltä leikkasin vyötärökaistaleen pois ja irrotin vetoketjun. Ompelin vetoketjun kohdan umpeen ja lisäsin vyötärölle Marimekon tehtaanmyymälästä ostettua sinistä joustavaa resoria. Jesh! Resorin voi nostaa joko kokonaan ylös lämmittämään tai taittaa kaksinkerroin vyötärölle.


Tässä siis tee-se-itse lihavien  toppahousut *haaahhhahhah*
No niin, ei kun ulkoilemaan ja reippailemaan... No ehkä ensi viikolla. Tällä viikolla on pojalle rantautunut vesirokko kuumeineen ja pilkkuineen. Tytöllähän se oli jouluna. Tämä äitihenkilöhän tosin harrasti eilen myöhäis-illan lenkkeilyä naapurin kanssa. Jalkamme kuljettivat meidän paikallisen pubiin muutamalle "lenkki"-siiderille. Kunto ei välttämättä noussut, eikä taidettu montaa kaloriakaan kuluttaa, mutta muuten, oikein hyvä lenkki!


Loppukommenttina vielä: vähänkö tekisi mieli tuunata kaikki kaapista löytyvät kiristävät housut näin!

4 kommenttia:

 1. Sustahan on tullu ihan hirmunen ompelija ;) . Mulla on kone jo useemman vuoden vaan pölyttynyt... Ideoita olis, vaan kun ne ei valmistu sekunnissa, ni pinna ei kestä :D
  -Niina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooooo :) Ja nyt oon sitten tehnyt (retro)kangas hankintoja, saadaan kevääksi värikkäitä vaatteita...tai ainakin lapset saa. Mun vaatteiden värimaailma on niin kapea ettei sinne meinaa mahtua muuta kuin mustaa, valkoista ja farkkua. Mutta ehkä mä pikkuhiljaa opin näkemään päälläni muitakin värejä kun oikein yritän ;)

   Poista
 2. Hienot :) Ja ihan blogi!

  -sisko

  VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)