maanantai 7. tammikuuta 2013

Näin se homma etenee

Eli ompelushomma. Lainasin naapurilta Ottobre -lehdet ja eilen pojan päikkäriaikaan on kynä sauhunnut ja leivinpaperit rapisseet kun olen piirtänyt kaava-arkilta kaavoja talteen. Nyt löytyy lapsille legginssien-, housujen-, trikoopuseron-, lakin-, pipon- ja lapasten kaavat.
Prismasta ostin ison valkoisen kansion ja muovitaskuja ja nyt on kaikki leivinpaperi-kaava-silput järjestyksessä omissa taskuissaan kansion sisällä.
Huutonetistä ja Fb-kirppiksiltä on tulossa ihanaa kangaspostia ja isähenkilön vaatekaapista on viety vanhat rikkinäiset farkut, joista saan tuunattua lapsille jotain kivaa. Lipaston kätköistä löysin kaksi vauvan vanupeittoa ja muutaman retron lakanan, mitähän niistä keksisi? Peittoja tytön nukkevauvoille? Vai vaunuihin pikkupeitto pojalle? Onko ideoita?


Onko kukaan koskaan värjännyt Dylon (?) väreillä kankaita? Vinkkejä? Meneekö pesukone rikki tai koko loppuelämän pyykit värjäytyy samalla värillä? Vai voiko niillä värjätä ilman pesukonetta? Toimiiko ne eli tuleeko väristä luvatunlainen? Kaapista nimittäin löytyy minun vanhat ja lahkeista tahraantuneet (kuraa, nurmikkoa jne.) valkoiset velourhousut, jotka on vielä ihanan pehmeät eikä raaskis heittää roskiin. Niistä tulisi hyvin vielä vaikka pipo pienelle tai ehkä jopa velourlegginssit?


2 kommenttia:

 1. Tee tilkkutäkki ;). Mä oon värjännyt melkeen 9vuotta sitten ;), sun kummipojan yrjöluuteja niillä dylon-napeilla.
  Muistaakseni väri tuli sellaseks kun luvattiin, ja jos en väärin muista, niin kerran värjäyksen jälkeen pyöritin konetta tyhjänä, ja sen jälkeen ihan normisti pyykkäsin, eikä mitkään muut vaatteet värjäytynyt. muitasin olleeni ihan tyytyväinen. itseasiassa, nyt muistan, että värjäsin 2 eriväristä satsia vielä, sinisiä ja ruskeita. eka vissiin sinisiä, ja kun tuli niin hyviä, niin ruskeita.
  Eli ei pahaa sanottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkutäkki vois olla kiva, mutta eikö se oo vaikee? :D Mulla kun on hurjat 2 tuntia aikaa yleensä ommella kun jäbä nukkuu päikkäreitä niin montakohan tilkkua siinä ajassa sais leikattua ja ommeltua yhteen? Pitää ehkä testata!

   Ja hei kiitti, ehkä rohkenen kokeilemaan myös noita Dyloneita, ruskea kuulostaa sopivan retrolta ;)

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)