sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Talvitunika

Ompelin tuossa jo jokin aika sitten Noshin joustocollegesta itselleni tunika-mekkosen. Melkein tämä on kyllä mekko ennemmin kuin tunika, kun helmasta tulikin aika pitkä. Oman kropan mittasuhteet vissiin vähän hukassa, heh.

Hakusessa oli uusi lempparimekko, lämmin ja yksivärinen. Se edellinen lemppari, henkkamaukasta löydetty, ei kestänyt isähenkilön käsittelyä.

Älkää käsittäkö väärin. Isähenkilö siis osallistui kodinhoidollisiin toimiin ja pyöräytti taannoin koneellisen pyykkiä. Ei siinä, mutta se kuivausrumpukäsittely kutisti collegetunikan napapaita-mittaiseksi. Ei toimi enää lököleggareiden kanssa edes kotikäytössä.



Tämä on ihmeen lämmin! Siis to-del-la! Yleensä oleilen kotona huppari päälläni, mutta tässä jostain syystä tulee kuuma. Parasta pakkaspäivämatskua siis!


Kaava on vanha tuttu raglantunika ja tähänkin laitoin pieneksi yksityiskohdaksi etusaumoihin frillat. Kädentiet jätin rullaantumaan, koska usein kotona touhuillessa kuitenkin kääräisen hihat ylös, ja silloin paksu ja pitkä hihanresori puristaa.


Väri on kaunis ja joustocollege materiaalina todella laadukasta, tämä ei ole mennyt pesuissa miksikään!

 

 Hetken mietin, olisinko laittanut tähän silityskalvoilla jotain talvista, lumihiutaletta tai jotain, mutta toistaiseksi olen antanut sen olla simppelinä tällaisenaan. Voihan tämän kanssa laittaa jonkun kivan kuosillisen huivin tai legginssit.




Tänään ulkoilutin tätä mekkoa paikallisessa elokuvateatterissa. Kiva materiaali tämä collari, ei purista eikä ahdista, vaikka söisi kuinka paljon karkkia ja poppareita. Hehhee. Toimii!





14 kommenttia:

  1. Voi että niitä miehiä :) Tunika/mekosta tuli kyllä ihan mahdottoman suloinen ja sopii sulle ku nenä päähän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joskus sitä onnistuu, toisinaan taas ei ;) Ja miehet pysyköön poissa kodinhoitohuoneesta :D

      Poista
  2. Voi vitsit, ompas kiva mekko! mäkin viihdyn kotona leggareissa ja jossain paidassa. Tuollainen pidempi minullakin hakusessa. Joskus ollut ja tykkäsin tosi paljon ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämmöset "venyy-paukkuu" trikoomekot on ihan parhaita kotona. No, ja missä vaan :D

      Poista
  3. Voi kuinka söppis, minullekin sopisi on nuo mittasuhteet samat kuin sinulla <3
    Liityin lukijaksesi :)
    Toivon sinut tervetulevaksi vastavierailulle meille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Ja kiva kun jäit seurailemaan! Minäkin kävin liittymässä lukijaksesi, eli vastavierailua tiedossa :)

      Poista
  4. Ihan huippukivan näköinen! Tosi kätsää kun osaa ommella, jos jotain haluaa eikä kaupasta löydy! Miekin huolisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pikkuhiljaa sitä oppii ompelemaan, kun riittävästi yrittää ja epäonnistuu :P En minä ole ommellut kuin pari vuotta vasta!

      Poista
  5. Ihanan näköinen ja nuo frillat on kuin piste i päälle! miten tuo pääntie on tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Pääntie on vain käännetty "framilonilla" eli läpinäkyvällä elastaaninauhalla ja tikattu päältä kaksoisneulalla. Helppo ja siisti, ja vaihtelua resoripäänteihin!

      Poista
  6. Tää on ihana! Ja kiva yksityiskohta noi frillat! Mieshenkilöiden reissuista kodinhoitohuoneeseen en uskalla kommentoida ettei tule sanomista...

    VastaaPoista
  7. Kaunis yksinkertaisuudessaan. Frillat on just nappiveto yksityiskohdiksi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mulla on nyt joku "vähemmän on enemmän" -kausi. Harvat kuosit on kolahtaneet ja on tullut tilattua ennemmin näitä yksivärisiä. Mutta varmaan ne kuosit taas tulee listalle, kun kevät ja värit alkaa iskeä enemmän?! :D

      Poista
  8. Tosi kaunis! Nuo frillat on just kivat!

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)